• Toertochten
  • Gewijzigd op 7 juni 2019

Voor klimgeiten: Hago Limburgs Mooiste

Hago Limburgs Mooiste staat bekend om uitdagende tochten over verkeersluwe wegen. Op zaterdag 15 juni kun je vanuit Heerlen van start voor een route waarbij je doorgaans niet meer dan één verkeerslicht tegenkomt, belooft de organisatie.
Voor klimgeiten: Hago Limburgs Mooiste

Ga je fietsen in Zuid-Limburg dan ontkom je bijna niet aan het nodige klimwerk. De organisatie van Hago Limburgs Mooiste, Stichting Grand Ballon, biedt routes aan waar je hoogtemeters kunt verzamelen vanaf een kleine 500 tot wel meer dan 2500 meter. Voor ieder wat wils!

De race routes

De organisatie heeft de verschillende routes van 70 km tot en met 255 km verdeeld in de kleuren blauw, geel, oranje en rood. De blauwe routes zijn voor de minder geoefende recreant en gaan het lastige klimwerk zoveel mogelijk uit de weg, de gele en rode routes zijn speciaal voor diegene die juist wel van het klimwerk houdt. In de oranje routes zit de meeste uitdaging, voor de best getrainde deelnemers, een combinatie van een deel van de rode en gele tochten.

De mountainbike routes

De 105 km lange tocht gaat over bospaden en grindwegen in de mooiste delen van Zuid-Limburg. Het is mogelijk deze in te korten tot 45 km of 75 km. Nieuw is dat de route dit jaar tot voorbij Sint Geertruid en Moerslag loopt met daarna een prachtig stuk door de Voerstreek.

Deze route is uitsluitend op zaterdag 15 juni toegankelijk. Het parcours is in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, de Vereniging voor Natuurmonumenten en S(up)port for Nature uitgezet. Beschermde natuurgebieden en extreem moeilijke passages worden gemeden. Via je inschrijfgeld lever je een bijdrage aan de instandhouding van het natuurgebied.

Fietssport op fietsmarkt

Na je inspanning en als je weer helemaal bent bijgetankt, struin je rond op de fietsmarkt waar diverse topmerken je de laatste snufjes laten zien. Ook Fietssport is aanwezig met onder meer een fietswasstraat. Je kunt je bike laten wassen, poetsen en smeren en eventueel een kleine reparatie laten uitvoeren. Helemaal klaar voor je volgende rit!

Jouw fiets door de wasstraat

Bovendien krijg je, terwijl je wacht, onze unieke Fietssport bidon, die je meteen kunt vullen bij de waterwagen, met dank aan Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Zien we je in Zuid-Limburg?

Voor Hago Limburgs Mooiste kun je je dit weekend nog inschrijven (tot en met 9 juni), daginschrijving is ook mogelijk. Zie voor meer info de Fietssport kalender.

Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant