Welke toertocht ga jij dit weekend fietsen?
Schrijf je in en ontdek een andere omgeving.
De nieuwe route en opzet betekent dat de deelnemers zich in de eerste dertig kilometer kunnen verheugen op verkeersvrij gemaakte wegen die doorgaans voor fietsers gesloten zijn, zoals bijvoorbeeld de Waterlinieweg en de Veldhuizerweg. Nog imposanter is de route door het centrum van de stad waarbij het peloton zich onder de Domtoren en langs de Oudegracht zal begeven, onder begeleiding van motards.
Na een kleine dertig kilometer zal het peloton halt houden voor de eerste verzorgingspost en daarna kunnen de deelnemers op eigen gelegenheid hun weg vervolgen voor de tochten van 75, 110 of 150 kilometer. De routes voeren allemaal naar het westen, in de richting waar het tourpeloton in 2015 ook vertrok op weg naar de finish op Neeltje Jans. Zover zullen de wielertoeristen niet komen. Zij kunnen genieten van het Hollandse polder- en rivierenlandschap en eindigen netjes weer in de Domstad.
Er is ook nog een kortere route: de RTV Utrecht 35-kilometertocht. Deze zal niet als pelotonstocht starten en volgt ook niet het tourparcours. Deelnemers aan de kortste van de vier tochten rijden het parcours op eigen gelegenheid.
Net als voorgaande jaren is er speciaal voor de Tour d’Utrecht een wielershirt ontworpen. Dit jaar werden er twee varianten voorgelegd aan de wielerfans: een gele trui met Domtoren en een shirt geïnspireerd op kunststroming De Stijl.
De fans kozen in grote meerderheid voor het truitje van De Stijl. 100 jaar na de oprichting van de kunststroming zullen er op 2 juli dus duizenden wielrenners de primaire kleuren en rechte lijnen dragen die Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld wereldberoemd maakten.
Redactie Fietssport
Schrijf je in en ontdek een andere omgeving.
Ga jij op 21 september met Troy en Harry een geweldige gravelrit maken ?
Zin in een graveltocht? Maar niet om alleen te gaan? Rijd dan mee met Ellen.
De ultieme fietservaring voor toerfietsers.
Fietssport is ook van de partij. Fiets jij met ons mee?