• Toertochten
  • Gewijzigd op 8 juni 2017

Toertochten en Festival in Flevoland

Het grootste fietsevenement van de provincie Flevoland bestaat op zondag 25 juni uit verschillende uitdagingen. Veruit de grootste uitdaging is de Omloop Flevoland met de verschillende toer- en mountainbiketochten in en rondom Lelystad.
Toertochten en Festival in Flevoland

Zowel de toerfietstochten als de mountainbiketochten zijn een ontdekkingstocht door de grootste polder van de wereld op de voormalige bodem van de Zuiderzee en onderstrepen het unieke karakter van de provincie Flevoland. Op alle routes worden de deelnemers uitgedaagd om de strijd aan te gaan met de elementen.

De gevarieerde routes voeren de deelnemers niet alleen over de karakteristieke polderwegen en historische dijken maar ook over slingerende fietspaden door het bos. De Omloop Flevoland staat garant voor kwaliteit en behoort dit jaar tot het illustere rijtje van de ‘NTFU klassiekers’.

Bike Challenge Festival Flevoland

Niet alleen bij de  toer- en mountainbiketochten worden de deelnemers uitgedaagd om ‘boven zichzelf uit te stijgen’, ook bij de diverse andere challenges worden de  bezoekers  op de proef gesteld. Nabij het festivalterrein van Strand Houtribhoek staat de dijk centraal als eerste vaste ‘mountaindijk’-track van Nederland en kan iedere grote of kleine fietsliefhebber de uitdaging aangaan op de pumptrack, de Vertical Bike, de Big Air Bag Dirtjump BMX of het NK Slow Biking.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Voor hen wordt een gevarieerd loopfietsparcours uitgezet.

Met het Bike Challenge Festival Flevoland wil de organisatie niet alleen de provincie Flevoland en haar hoofdstad promoten als ‘fietsprovincie’ en ‘fietsstad’ bij uitstek, maar ook de Stichting Mont Ventoux ondersteunen onder het motto: Groot verzet tegen kanker.             

Voor meer informatie: www.bcff.nl

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant