• Toertochten
  • Gewijzigd op 22 augustus 2017

Toeren langs de Stelling van Amsterdam

Op zondag 3 september organiseert Fortza Velo de zesde editie van Rondje Stelling. Een tocht met maar liefst drie startlocaties en vier verschillende routes langs de historische forten van De Stelling van Amsterdam.
Toeren langs de Stelling van Amsterdam

Sportieve fietsers kunnen zich tijdens Rondje Stelling uitleven op drie afstanden (65, 120 en 170 km) vanaf de startlocaties Uithoorn, Spaarndam en Uitgeest. Voor recreatieve en aangepaste fietsers is een speciale route van 30 kilometer uitgezet vanuit Spaarndam en Penningsveer. De sportieve afstanden zijn dit jaar op alle startlocaties hetzelfde. ,,De 65 en 120 km-routes vanuit Uithoorn en Spaarndam zijn nieuw en blijven ten zuiden van het kanaal. Hierdoor hoeven deelnemers op deze afstanden geen gebruik meer te maken van het pontje bij Buitenhuizen. De korte afstanden van vorig jaar, van 45 en 85, hebben we slim uitgebouwd naar 65 en 120 kilometer. Zo hebben we het traject door de stad Amsterdam zo kort mogelijk gehouden en fiets je grotendeels door de groene gebieden rond de stad’’, vertelt Trudie Plomp, voorzitter van Fortza Velo.

Verbeterde routes

Fortza Velo, een samenwerkingsverband van de fietsclubs UWTC, TC De Kennemeer, Alcmaria Victrix en de Raisin Hope Foundation Nederland, heeft ook geluisterd naar de deelnemers. "Zo ergerden deelnemers zich aan het slechte wegdek op de Hemkade van het Zaanse Hembrugterrein. We hebben nu gekozen om de route naar de verzorgingspost op deze historisch locatie van de Stelling van Amsterdam te laten lopen over het geasfalteerde pad dat dwars over het terrein loopt’", aldus de voorzitter. 

Goed geregeld

Rondje Stelling is vorig jaar door de NTFU beloond met twee sterren. Dat betekent dat de tocht het organisatorisch netjes voor elkaar heeft. “Dit jaar gaat vooral de beoordeling van de deelnemers doorslaggevend zijn en gaan we vol voor het NTFU-keurmerk ‘extra goed geregeld’,” vertelt Plomp. 

Fietsen voor het goede doel

Fortza Velo besteed deze editie extra aandacht aan de Raisin Hope Foundation. De stichting haalt geld op voor aangepaste fietsen zodat mensen met een beperking toch hun sport kunnen beoefenen. Tijdens Rondje Stelling kunnen deelnemers extra geld ophalen door een eigen sponsoractie op te zetten of een donatie te doen bij de inschrijving. 

Inschrijving 

Schrijf je vooraf in voor Rondje Stelling en ontvang € 1,- korting. NTFU-leden en Fietssport Plus-gebruikers krijgen daarnaast nog extra korting. Voorinschrijven kan t/m 1 september via fietssport.nl. Klik daarvoor op onderstaande links:

Korting op de mooiste tochten

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account tot € 3,- korting krijgt op het inschrijfgeld? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de online Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant