• Toertochten
  • Gewijzigd op 13 oktober 2017

Stratumse Heidetocht

Op zondag 29 oktober organiseert TC Woensel de Stratumse Heidetocht, een mountainbiketocht door de bossen rondom Eindhoven.
Stratumse Heidetocht

Voor hoogtemeters en snelle afdalingen moet je niet in Eindhoven zijn. Dan kun je beter afreizen naar Zuid-Limburg, het Rijk van Nijmegen of de Sallandse Heuvelrug. Toch is de Stratumse Heidetocht een ware uitputtingsslag die het uiterste van je conditie vraagt. Zeker op de lange afstanden van 45 en 60 km is het ploeteren. Delen van de route kunnen in oktober namelijk erg nat zijn. De route loopt door een afwisselend gebied bestaande uit loof- en dennenbossen, kleinschalige akkers, heidevelden, vennen én moerasachtige gebieden.

Tempo maken

Natuurlijk zijn stukken in de route opgenomen waar je lekker tempo kunt maken en je over smalle singletracks tussen de bomen doorslingert. Nog een leuk detail: onderweg kom je geen metertje asfalt tegen. Je duikt bij de start het bos in en fietst er op het eind weer uit. Uiteraard is de verzorging onderweg tip-top in orde.

Details

  • Zondag 29 oktober
  • Start 9.00 - 10.00 uur
  • Locatie: Buurthuis 't Akkertje in Eindhoven
  • Afstanden: 25 / 37 / 45 / 60 km
  • Prijs: € 4,- voor NTFU-leden en PLUS-gebruikers
Korting op je inschrijving

Fietssport PLUS gebruikers betalen in plaats van € 5 maar € 4. Bovendien kun je snel van start met Scan + Go.

Ontdek alle voordelen
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant