• Toertochten
  • Gewijzigd op 4 april 2023

Speciale voorinschrijving Saxo Dam tot Dam FietsClassic geopend

Meedoen aan een unieke tocht? Schrijf je in voor de Saxo Dam tot Dam FietsClassic en duik op zondag 17 sept via de IJtunnel het schilderachtige Noord-Hollandse landschap in. Fietssport PLUS-leden kunnen zich nu al inschrijven. Wat wil je nog meer?
Speciale voorinschrijving Saxo Dam tot Dam FietsClassic geopend
Speciale voorinschrijving Saxo Dam tot Dam FietsClassic geopend
Altijd al eens door de IJtunnel willen fietsen? Grijp dan nu je kans en doe mee aan de Saxo Dam tot Dam FietsClassic. Ook dit jaar heeft de organisatie zijn stinkende best gedaan om jou een onvergetelijke fietsdag te bezorgen. Wat dacht je van een unieke start- en finishloatie  op de Dam, in hartje A'dam  en prachtige routes die je over stille wegen langs schilderachtige plaatsen met ‘dam’ in de naam voeren?

Als Fietssport PLUS/NTFU-lid ben je verzekerd van een startplek; we hebben geregeld dat onze trouwe leden zich al vanaf maandag 3 april kunnen inschrijven. Dat is 2 weken eerder dan de reguliere inschrijving! Alsof dit nog niet genoeg is, ontvang je als lid ook nog eens 3 euro korting op het inschrijftarief. 

Schrijf je nu in


Prachtige routes

Of je nu een kort rondje door Noord-Hollandse polder wilt kachelen, in rap tempo naar het volgende stadje wilt knallen of gewoon van de weidse omgeving wilt genieten: de keuze is reuze tijdens de Saxo Dam tot Dam FietsClassic.

Zo kan je kiezen uit 5 afstanden: 40, 60, 85, 105, 150 km. Voor welke route je ook gaat, ze gebruiken allemaal de IJtunnel – 1.039 meter lang, 20,32 meter diep – als springplank om het achterland ten noorden van Amsterdam in te duiken. Hadden we al gezegd dat het slechts één keer per jaar mogelijk is om door de autotunnel te fietsen?

"Hadden we al gezegd dat het slechts één keer per jaar mogelijk is om door de autotunnel te fietsen"

Afhankelijk van de gekozen afstand trap je langs pittoreske plaatsjes als Monnickendam, Edam, Volendam en Schoorldam, maar ook langs natuurpareltjes als de Beemster, de Gouwzee, het Alkmaardermeer en Het Twiske. En als kers op de toertochttaart eindigen alle routes in hartje hoofdstad, op de Dam.

Pauzeplekken onderweg

Uiteraard stuit je onderweg op voldoende pauzeplekken. Knijp in de remmen, vul je tank met eten en drinken en maak een praatje met de andere deelnemers.

Ook is op deze plekken een fietsenmaker en medische verzorging aanwezig. Beiden zullen er alles aan doen om jou in geval van pech of medische malaise weer op weg te helpen. 

Unieke start en finishplek: de Dam

Zoals de naam van deze tocht al verraadt begint en eindigt jouw rit op de Dam in hartje centrum. Het bekendste plein van Nederland wordt speciaal voor deze dag omgetoverd tot een bruisende start- en finishplek. Van live muziek tot een leuk marktplein en van lekkere catering tot handige kluisjes: aan alles is gedacht.

"Onder het toeziend oog van beroemde bouwwerken als het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument schiet je hier ’s ochtends uit de startblokken"

Onder het toeziend oog van beroemde bouwwerken als het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument schiet je hier ’s ochtends uit de startblokken en word je ’s middags als een held binnengehaald. Meer heb je niet nodig om een fietsfeestje te bouwen.

Profiteer van de voorinschrijving

De Saxo Dam tot Dam FietsClassic mag je dus niet missen. Maak als Fietssport PLUS/NTFU-lid gebruik van de speciale voorschrijving en verzeker jezelf op zondag 17 september van een mooie startplek. 

Bij de inschrijving is inbegrepen:


•    Gepersonaliseerd stuurbordje
•    Stempelkaart
•    Medaille
•    Eten & drinken onderweg én bij de finish
•    Reparatieservice
•    Begeleiding door verkeersregelaars
•    Uitgepijlde routes (en GPX bestand)


Ik doe meeArd Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant