• Toertochten
  • Gewijzigd op 21 september 2017

Sluit het wielerseizoen af in Zeeland

Op zaterdag 14 oktober vindt de eerste Tacx Classic Zeeland plaats. Deze nieuwe tocht wordt op hetzelfde parcours verreden als de Tacx Pro Classic, een wielerwedstrijd voor professionals. Speciaal voor de toerfietsers is er een plek op de eerste rij.
Sluit het wielerseizoen af in Zeeland

Het parcours

Ontdek de Zeeuwse schoonheid vol deltawerken en eilanden en kies tussen één van de drie afstanden; 30, 75 of 130 km. De start en finish zijn gesitueerd op Neeltje Jans; een fantastische setting. Niet voor niets werd hier twee jaar geleden de Tour de France beslist in een heroïsche etappe vol spektakel. De parcoursen van de 75km en 130km gaan langs Zeeuwse eilanden, over de prachtige Zeelandbrug en door o.a. de havenplaats Zierikzee. Daarnaast zullen langs het parcours verzorgingsposten zijn met eten en drinken.


Familie-uitje

Speciaal voor gezinnen is er een 30km familietocht. Kinderen tot 12 jaar kunnen hier gratis aan deelnemen. Het parcours gaat vanaf Neeltje Jans richting Renesse en Burgh-Haamstede. Daarnaast krijg je als deelnemer gratis toegang tot attractiepark Neeltje Jans en is de rest van de familie van harte uitgenodigd om tegen een fikse korting een bezoek te brengen. Een betere start van de herfstvakantie is er niet.

Starttijden

Startbewijs ophalen: vanaf 07.00uur

30 km  08.00 – 11.00

75 km  08.00 – 11.00

130 km 08.00 – 10.00

Er wordt gestart in startwaves, iedere 10 min. vertrekt er een wave om spreiding over het parcours te garanderen. Uiterlijk aankomst is om 15.00 uur, daarna is de finishstraat afgesloten voor toerfietsers.

Inschrijving

Inschrijven voor de Tacx Classic Zeeland kan als individu of als team via Fietssport. Bij de inschrijving zit o.a. gratis parkeergelegenheid, uitgepijlde routes, technische en medische assistentie, fotoservice en een unieke aankomstbelevenis in een profsetting.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant