• Toertochten
  • Gewijzigd op 17 maart 2021

Schiet uit de startblokken met je eigen Omloop van Zandvoort

De Omloop van Zandvoort is een geliefde start van het wielerseizoen. Wie wil nu niet over het racecircuit knallen? Helaas kan de toertocht niet doorgaan. Gelukkig kun je het seizoen ook kickstarten door je eigen openingsklassieker uit te stippelen.
Schiet uit de startblokken met je eigen Omloop van Zandvoort
Schiet uit de startblokken met je eigen Omloop van Zandvoort

Voor veel wielrenners staat de Omloop van Zandvoort met rood in hun agenda omcirkeld. De toertocht, die steevast in het eerste lenteweekend van maart wordt georganiseerd, staat bekend om zijn afwisselende routes door de bollenvelden. 

Ook dit jaar zet corona een streep door de fietstocht. Gelukkig komt de organisatie, Le Champion, met een alternatief: de virtuele Omloop van Zandvoort. Het idee is simpel. Schrijf je in, pak je racekarretje en fiets tussen 27 maart en 11 april een zelfverzonnen ronde van 45, 85 of 120 kilometer. Gewoon vanuit jouw eigen pitstraat

Het is de bedoeling dat je op zoek gaat naar een route die bol staat van zoveel mogelijk afwisselingen. Net zoals de echte Omloop van Zandvoort. En om het zo uitdagend mogelijk te maken, ga je alleen op pad.

Inschrijven

Het inschrijftarief is € 7,50. Voor dit geld kun je gebruik maken van de speciale event app (met live-tracking), krijg je een speciaal stuurbordje thuisgestuurd en ontvang je na afloop een medaille en digitaal finisher-certificaat. Uiteraard verschijnt jouw tijd ook op de officiële uitslagenpagina.

Schrijf je hier in en knal tussen 27 maart en 11 april uit de startblokken. De eerste 200 deelnemers ontvangen een gratis ass saver van Bioracer.

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant