• Toertochten
  • Gewijzigd op 14 november 2016

Rudie Kemna Classic op 20 november

Zondag 20 november as. organiseert de Oldenzaalse Wielerclub haar 1e veldtoertocht in het seizoen 2016-2017 met als primeur vliegveld Twente in het parcours.
Rudie Kemna Classic op 20 november

Deze toertocht voert mountainbikers door het gebied rondom Oldenzaal. Alle bekende heuvels zoals de Paasberg, Tankenberg, Loabult en Lonnekerberg zijn weer opgenomen in het parkoers.  Het is dan ook een sportieve uitdaging om deze tocht met pittige klimmetjes en lastige afdalingen te fietsen. Daarnaast zijn ook alle aanwezige singletracks in de route opgenomen. De route is deels gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Door de openstelling van het vliegveld Twente werd de mogelijkheid geboden een mooie lus over en nabij het vliegveld toe te voegen. De Rudie Kemna Classic veldtoertocht heeft de primeur om hiervan als eerste gebruik te maken.

Fietsen tussen de bunkers waarin tot 2008 F16 vliegtuigen stonden.

Service

Deelnemers kunnen kiezen voor de 35 of 55 km tocht. Onderweg is een pauzeplek met een versnapering voor de deelnemers. Ook zal Fietsenwinkel Ten Tusscher een servicepunt inrichten voor het herstellen van kleine technische ongemakken.

De start is vanaf het clubgebouw van OWC aan de Oude Almeloseweg 1 in Oldenzaal (volg borden Het Hulsbeek) tussen 8.30 en 10.00 uur.  Bij de inschrijving wordt gebruik gemaakt van Scan & Go voor leden van de NTFU en fietsers met een Fietssport account. Verder wordt van elke inschrijving € 0.50 gedoneerd aan Support for Nature.

Bij het clubgebouw zijn kleedkamers en douches aanwezig voor de deelnemers om zich na afloop op te frissen. Ook is er de mogelijkheid om daar de fietsen schoon te spuiten.

Respect voor natuur en verkeer

Tijdens de tocht gelden de gedragsregels die de NTFU heeft opgesteld. Dat betekent dat van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich bewust zijn van een verantwoord gebruik van de natuur en privépaden. Ook respect voor de overige verkeersdeelnemers en elkaars sportieve opvattingen horen hierbij.

Meer informatie vind je op de site van de OWC

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant