Toertochten Gewijzigd op 10 november 2016

Rabo Swolsebostocht 19 november

Zaterdag 19 november organiseert Toerclub Swolland de Rabo Swolsebostocht. De routes zijn volledig uitgepijld en gaan door de mooie bossen en heidegebieden tussen Hattem, Wapenveld en Heerde.

Rabo Swolsebostocht 19 november

De Rabo Swolsebostocht wordt verreden in de afstanden 30, 45 en 60 kilometer. De tocht start vanaf de sportkantine WZC, gaat van daaruit de noordelijke Veluwezoom op en heeft een zuidelijke lus door het Zwolse bos. Door het heuvelachtige karakter is er sprake van een mooie en pittige tocht. De paden wisselen af tussen snelle zandpaden en smalle, slingerende bospaadjes.

Elk jaar een nieuwe uitdaging

Elk jaar worden de routes aangepast aan de aanwezige omstandigheden en mogelijkheden, waardoor er elk jaar weer nieuwe uitdagingen in de route zitten. Voor de organisatie van deze tochten staat een team van meer dan 50 vrijwilligers van Toerclub Swolland klaar om parkeerterreinen, oversteekplaatsen en verzorgingsposten te bemannen. Kwaliteit van de tocht staat voorop en wordt door de NTFU gewaardeerd met een “2 sterren tocht” classificatie.

Mountainbiketocht van TC Swolland voert door prachtige bossen

Bij de start is een technische hulppost aanwezig om kleine fietsproblemen op te lossen. Op de 2 verzorgingsposten wordt sportdrank, bouillon en koek aangeboden. Tevens is EHBO aanwezig. Na afloop kan de fiets schoongespoten worden en zijn er warme douches beschikbaar.

Inschrijven en locatie

Inschrijven kan online of op de dag zelf. Mountainbikers die 30 of 45 km fietsen kunnen tussen 9.00 en 10.30 uur vertrekken. Fiets je de lange afstand (60 km) dan kun je tot 10.00 uur starten. Alle routes starten bij het clubgebouw van WZC in Wapenveld.

Dit vind je misschien ook interessant

Altijd een toertocht die bij je past!

Op Fietssport vind je de NTFU-toertochtenkalender; het grootste en meest complete overzicht van Nederland met ruim 2.500 toertochten. Van kleine tot grote evenementen, voor beginners tot gevorderden. Er is altijd een toertocht die bij je past.

Zoek een tocht
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen