• Toertochten
  • Gewijzigd op 7 maart 2024

NTFU en Hartstichting zetten samenwerking voort

Fietsen is hartstikke gezond. Daarom slaan de NTFU en de Hartstichting de handen ineen om Nederland nog meer te laten bewegen. Doe mee aan een van de bestaande Cycle evenementen of start zelf een fietsactie en zamel geld in voor de Hartstichting.
NTFU en Hartstichting zetten samenwerking voort

Gezond leven verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Dit doe je onder meer door gezond te eten, te ontspannen en voldoende te bewegen. Deze drie zaken komen samen in de mooiste hobby van de wereld: fietsen. Daarom is het logisch dat de NTFU en Hartstichting gaan samenwerken.

Nederland in beweging

Bijna de helft van de Nederlanders beweegt te weinig. Dit is jammer, want op de bank hangen is niet goed voor je hart. Bewegen is dit wel; een gezond hart is de motor achter je dagelijkse portie energie.

"Mensen die voldoende bewegen leven langer"

Toch nog even de 6 redenen waarom bewegen belangrijk is:

  1. Voldoende bewegen is goed voor je hart- en vaatziekten. Het heeft een positieve invloed op je bloeddruk, cholesterol, doorbloeding en bloedstolling.
  2. Voldoende bewegen kan de kans op hart- en vaatziekten met 20 tot 30% verlagen.
  3. Van bewegen word je fitter. Je spieren worden sterker en je conditie verbetert.
  4. Door te bewegen zit je beter in je vel. Het vermindert stress, angsten en depressieve gevoelens.,/li>
  5. Sporten verbetert de kwaliteit van je slaap. Je komt makkelijker in slaap en je slaapt beter.
  6. Mensen die genoeg bewegen leven gemiddeld langer.

Met hart en wiel voor de Hartstichting

Een van de manieren waarop de Hartstichting zoveel mogelijk mensen van de bank af wil krijgen is door zelf mooie ‘Cycle voor je hart’ fietstochten te organiseren én door aan te haken bij bestaande toertochten die op de Fietssport kalender staan. Zo komen mensen lekker in beweging en wordt er geld ingezameld voor meer onderzoek naar hart- en vaatziekten.

CycleNL, 30 juni 2024 vanuit Apeldoorn

De derde editie van CycleNL fiets je we rondom het prachtige Apeldoorn en de Veluwe! Of je nu een stoere mountainbiker, een flitsende wielrenner, een avontuurlijke gravelbiker of gewoon lekker sportief bent: CYCLE NL mag je niet missen! Met meerdere routes, afstanden en ondergronden is er voor iedere fietser een passende route. 

Kom in actie voor de Hartstichting

Iedereen een gezond hart voor nu én later dat is de droom van de Hartstichting. Het hart is een pomp die vier tot vijf liter bloed per minuut rondpompt. Bij inspanning is dit nog een beetje meer. Het bloed bevat zuurstof en voedingsstoffen voor alle spieren en organen. Fietsen is een mooie manier om deze motor te onderhouden.

Naast dat je mee kunt doen aan de evenementen van de Hartstichting of de toertochten waar de Hartstichting een samenwerking mee heeft, kun je ook zelf een actie starten om geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. En dat is hard nodig, want er zijn maar liefst 1,7 miljoen hart- en vaatpatiënten in Nederland.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant