• Toertochten
  • Gewijzigd op 20 juni 2024

Nieuw: de Langstraat Klassieker

Op zaterdag 22 september kun je in Waalwijk deelnemen aan een nieuw evenement. De Langstraat Klassieker is een toertocht met afstanden van 35, 90 en 130 kilometer door landelijk én bebost gebied dat van oudsher de Langstraat wordt genoemd.
Nieuw: de Langstraat Klassieker

De organisatie van dit evenement is in handen van scholengemeenschap Willem van Oranje College en Toerclub Waalwijk, een bijzondere combinatie. De belangrijkste drijfveer voor het opzetten van de Langstraat Klassieker is om jonge mensen kennis te laten maken met de wielersport. 

Route

De route van de Langstraat Klassieker loopt door het heggen- en slagenlandschap van de Langstraat en doorkruist de Overdiepse Polder. Daarna kunnen de deelnemers genieten van een fraai uitzicht op natuurgebied de Biesbosch waar de route langs op gaat. De route vervolgt zijn weg door het Land van Heusden en Altena. En na de oversteek van de Bergse Maas wordt koers gezet naar Den Bosch over kronkelige dijken. Het laatste deel van de route volgt de boorden van de Loonse en Drunense Duinen om uiteindelijk weer te eindigen bij het Willem van Oranje College in Waalwijk. 

Start en finish

Het schoolgebouw van het Willem van Oranje College leent zich uitstekend als start- en finishlocatie. Deelnemers kunnen gebruik maken van de beveiligde fietsenstalling en de gezellige entourage met muziek door leerlingen. De nevenvestiging van het Willem van Oranje college in Wijk en Aalburg doet deze dag dienst als rustplek/stempelpost.

Jeugd op de fiets

De aanleiding voor het opzetten van dit nieuwe initiatief is tweeledig. Op de eerste plaats bestaat TC Waalwijk 30 jaar. Daarnaast organiseert het Willem van Oranje College dit jaar voor de 20e keer het jaarlijkse fietskamp aan het eind van het schooljaar onder het motto ‘Cycle4Children’. De deelnemende kinderen ontvangen een uitrusting (fiets, helm, schoenen en kledingpakket) en starten vanaf april, onder begeleiding, met de voorbereiding op een flinke fietsuitdaging. In de laatste week van juni fietsen ze in vijf dagen 750 kilometer voor twee mooie doelen en hebben een onvergetelijk avontuur beleefd. 
Ook zijn de leerlingen actief betrokken bij de organisatie van de Langstraat Klassieker. Ze werken op dit moment hard aan de site www.delangstraatklassieker.nl en werken, in het kader van hun profielwerkstuk, aan een promotiecampagne.

Schrijf je in voor de Langstraat Klassieker

Carolijn Caderius van Veen
Door Carolijn Caderius van Veen

Voor een buitensporter bevind ik mij veel te veel online. Altijd bezig met nieuwe plannen voor Fietssport.nl.

Dit vind je misschien ook interessant