• Toertochten
  • Gewijzigd op 12 oktober 2023

Limburgs Mooiste is nog mooier geworden

Op 3 juni meedoen aan Vebego Limburgs Mooiste? Dan heb je als Fietssport-lid mazzel: we hebben geregeld dat jij je al vanaf 16 december kunt inschrijven. Dat is twee weken eerder dan normaal. Hierdoor ben je verzekerd van een startbewijs.
Limburgs Mooiste is nog mooier geworden
Limburgs Mooiste is nog mooier geworden
Op zoek naar een leuk en sportief weekendje weg? Dan ben je bij Vebego Limburgs Mooiste aan het goede adres. De toertocht blinkt zoals ieder jaar uit in uitdagende (klim)routes, schitterende natuur en een berg gezelligheid. Niet vreemd dus dat menig racefietser én mountainbiker de tocht in zijn of haar agenda heeft geblokt.

Om ervoor te zorgen dat jij op zaterdag 3 juni 2023 bent verzekerd van een startplek, hebben wij ervoor gezorgd dat Fietssport PLUS/NTFU-leden zich al vanaf 16 december kunnen inschrijven. Bovendien krijgen leden tijdens deze pre-sale € 2,50 extra korting. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Schrijf je nu in

Mooie en rustige routes

De routemeesters van de organisatie zijn de afgelopen maanden druk in de weer geweest om de mooiste verharde en onverharde paden van het Limburgse heuvelland bij elkaar te sprokkelen. We kunnen je nu al verklappen dat ze hierin geslaagd zijn. Het resultaat van hun sportieve speurtocht is indrukwekkend. Zo hebben wielrenners de keuze uit maar liefst negen routes, van 70 km t/m 230 km. Nieuw is de oranje lus die 190 km lang is en 2.400 hm telt.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, rijd je tijdens Limburgs Mooiste geen andere racefietsers in de wielen; de routes lopen vooral over onbekende verkeersluwe wegen. Daarnaast zorgt het grote routeaanbod ervoor dat deelnemers niet op een kluitje fietsen, maar verspreid over het parcours. Hierdoor is er alle tijd en ruimte om volop te genieten van het Limburgse natuurschoon.

"De routes lopen vooral over onbekende verkeersluwe wegen"

Ook mountainbikers komen met drie routes – 55 km, 85 km, 110 km – volop aan hun trekken. Vergeet niet je klimbenen mee te nemen, want iedere lus zit stampvol heerlijke hoogtemeters.

Of je nu over het asfalt zoeft of door het terrein hobbelt; voor de inwendige mens (en materiaal) wordt goed gezorgd. Na elke 40 km stuit je op een servicepost die is uitgerust met eten, drinken, toiletten, medische en technische hulp.
Trap naar www.limburgsmooiste.nl voor uitgebreide info over de routes.

Weekendje weg

Waarom op en neer naar Limburg knallen als je er ook een weekendje weg van kunt maken? Reserveer daarom een plek op de Limburgs Mooiste camping (of boek een overnachting in een hotel) en geniet maximaal van dit fietsfeestje. 

"Waarom op en neer naar Limburg knallen als je er ook een weekendje weg van kunt maken?"


Kom bijvoorbeeld op vrijdagmiddag, struin op je gemakkie over de fietsmarkt en haal alvast je startbewijs op. Na het fietsen is het zaterdagmiddag goed toeven op het sfeervolle festivalterrein. Terwijl de DJ de stemming erin brengt, ‘herstel’ jij onder het genot van een hapje en een drankje van een topdag. En na afloop rol je ‘s avonds zo je tent of hotel in. Ideaal toch? 

Profiteer nu van de voorinschrijving

Omdat wij vinden dat iedere fietser minstens een keer in zijn leven aan Vebego Limburgs Mooiste moet hebben meegedaan, hebben we dus geregeld dat de voorinschrijving voor onze leden 2 weken eerder dan normaal opengaat. Dus al op 16 december in plaats van 1 januari 2023. En als kers op de taart krijgen voorinschrijvers € 2,50 extra korting.

De voordelen op een rijtje

  • Gegarandeerde startplek
  • Korting op de inschrijving
  • Toegang tot Fietssport VIP-area

Schrijf je nu in

Fietssport VIP-area

Alsof bovenstaande nog niet genoeg is, hebben Fietssport PLUS-leden toegang tot een eigen VIP-area. Hier kun je na afloop op een relaxte manier ‘opscheppen’ over jouw prestatie. Hoe we deze exclusieve area gaan inrichten laten we je nog weten. 
Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant