• Toertochten
  • Gewijzigd op 12 mei 2022

L'Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides

Op 16 juli klinkt het startschot van L'Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides. Doe mee en draag al fietsend jouw steentje bij aan wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Zien we je in Rotterdam?
L'Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides

Het is geen geheim dat Rotterdam de Tourstart in 2024 óf 2025 naar Rotterdam wilt halen. Om de wielerkoorts te verhogen wordt het Rotterdam Cycling Festival georganiseerd. 

Onderdeel van dit fietsfeest is een serie van 6 toertochten die onder de naam L'Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides wordt georganiseerd. Hierbij heb je de keuze tussen Tour Rides en Family Rides en een Peloton Ride.

Tour Rides & Family Rides

Deze tochten fiets je op eigen gelegenheid, met je fietsvrienden of -vriendinnen of je gezin. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden: 25, 45, 80, 105 of 125 km. Dit jaar voeren de routes o.a. richting het Westland, Schipluiden, de Maeslantkering, de Rotte en de Zevenhuizerplas.

Voor de versnaperingen onderweg wordt uiteraard gezorgd. Heb je onverhoopt pech, dan helpen de fietsenmakers die op de pauzeplaatsen aanwezig zijn je snel weer op weg. 

Schrijf je hier in en noteer 16 juli alvast in je agenda.

Peloton Ride

Tijdens de Peloton Ride kruip je in de huid van een profrenner. Het peloton waarin je fietst wordt begeleid door zo’n 45 motoren en 5 motorrijders van de politie. De gemiddelde snelheid is 28 km/uur. 

Onder aanvoering van 40 wegkapiteins maak je een mooie rit van 120 km in de omgeving van Rotterdam. Over de Erasmusbrug en de Willemsbrug gaat het via de Maasboulevard de stad uit. Via de IJsseldijk duik je de Krimpenerwaard in om op te stomen naar het het Groene Hart van Zuid-Holland. Langs de Rotte en door het Hoge Bergse Bos zet je het laatste stuk van de etappe in. 

Daarnaast heeft de Peloton Ride zijn eigen volgkaravaan! Na de voorrijdwagen en de honderden fietsers volgt een stoet auto’s. Zo rijden er gastenwagens mee, medische teams, mecaniciens en een bezemwagen.

Schrijf je hier in voor de Peloton Ride en beleef een fantastische fietsdag.

Start- en finishlocatie

Startlocatie RWC Ahoy wordt de 16e juli omgebouwd tot een echt Village Départ, toegankelijk voor iedereen. Hier wordt niet alleen het startschot gegeven, maar is er ook van alles te beleven voor een sportieve en gezellige dag. 

Na de finish ontvang je direct die vette medaille als aandenken aan je geweldge prestatie. En uiteraard een hapje, een drankje en boel gezelligheid.

 
Goed doel

De Erasmus MC Foundation is official Charity Partner van L'Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides. Iedereen die deze dag op de fiets stap, draagt daarmee bij aan wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut


 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant