• Toertochten
  • Gewijzigd op 3 oktober 2017

Ladies Only MTB-toertocht

Op 29 oktober kun je in omgeving Eerbeek de prachtige Ladies Only Last Gear Toertocht rijden, een mountainbiketocht georganiseerd door de Ladies Commissie van ATB-vereniging Last Gear.
Ladies Only MTB-toertocht

Je kunt kiezen uit een afstand van 30 of 50 kilometer. Let wel op! Het is de zondag nadat de klok is omgezet, dus als je vergeet je klok achteruit te zetten, dan ben je een uurtje te vroeg op locatie!

De Ladies Only is een MTB-toertocht voor zowel beginnende dames, maar ook dames die van meer uitdaging houden. De tocht gaat langs verschillende mooie gebieden in en rondom de Loenermark in het Nationale Park Veluwezoom. En als je het nog een stukje spannender wilt maken, kun je een aantal uitdagende 'extremes' kiezen die in het parcours opgenomen. Maar wil je dat niet? Dan sla je die gewoon over en rijd je door de prachtige Veluwse natuur over 30 of 50 kilometer.

Praktische informatie

De route is geheel gepijld. Langs het gehele traject wordt de route bewaakt, mocht er onderweg iets gebeuren. Er is ook een rustpost ingericht om weer even op adem te komen. Daar is ook een fietsenmaker aanwezig die je kunt aanschieten als je pech hebt, zodat je niet hoeft te sleutelen.

De start is bij het clubgebouw van Last Gear, Händelstraat 49 in Eerbeek. Daar is voldoende ruimte om te parkeren. Bewegwijzering en/of verkeersregelaars wijzen je de weg naar de startlocatie. Na afloop is er de gelegenheid je fiets af te spuiten. 

Over Last Gear

Het Eerbeekse Last Gear is een recreatieve mountainbikevereniging. Sportiviteit, plezier in de sport en gezelligheid staan bij hen naar eigen zeggen voorop. Het ledenaantal staat inmiddels op 270, maar blijft nog immer groeien. Dit grote aantal betekent dat er voldoende leden van verschillende niveaus zijn, waardoor iedereen op zijn eigen fietsniveau een goed aanbod aan aciviteiten heeft. En er zijn dus ook genoeg vrouwen, waardoor er zelfs een aparte Ladies Commissie is die activiteiten organiseert voor de vrouwelijke leden – en andere vrouwelijke fietsers.

Meer informatie

Voor meer informatie en om je in te schrijven ga je naar de detailpagina op Fietssport

Schrijf je in met korting

Fietssport PLUS gebruikers betalen in plaats van € 5 maar € 4. Bovendien kun je snel inschrijven en starten met behulp van Scan + Go.

Direct inschrijven
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant