• Toertochten
  • Gewijzigd op 6 november 2017

Klim- en vliegwerk op 19 november

Op zondag 19 november kun je deelnemen aan mountainbiketocht de Rudie Kemna Classic. Naast de diverse klimmetjes in de omgeving van Oldenzaal is ook voormalig vliegveld Twente in de routes van 35 en 55 km opgenomen.
Klim- en vliegwerk op 19 november

De tocht voert de deelnemers door mooie natuurgebieden rondom Oldenzaal. De in de buurt aanwezige heuvels zijn allemaal in het parkoers opgenomen, zoals de Paasberg, Tankenberg, Loabult en Lonnekerberg. Ook het voormalig vliegveld Twente is opgenomen in de route. Om daar te komen worden de deelnemers, naast de genoemde klimmetjes, over diverse singletracks geleid. Bij mooi weer heb je vanaf het hoogste punt op het vliegveld een mooi uitzicht over de omgeving tussen Oldenzaal en Enschede.

Service

Er wordt gestart vanaf het clubgebouw van de OWC aan de Oude Almeloseweg 1 in Oldenzaal. Je komt hier door de borden te volgen richting Hulsbeek. De start is tussen 8.30 en 10.00 uur.

Er kan worden ingeschreven met Scan & Go voor NTFU leden en fietsers met een Fietssport PLUS-account. Online inschrijven is niet nodig, deelnemers kunnen zich op 19 november melden bij de startlocatie.

Onderweg is uiteraard een pauzeplek ingericht voor nodige versnaperingen. Ook zal Fietsenwinkel Ten Tusscher een servicepunt inrichten voor herstel van technische ongemakken.

Bij het clubgebouw zijn kleedkamers en douches aanwezig om je na de tocht op te frissen. Er is ook gelegenheid om de fiets schoon te spuiten.

Van elke inschrijving wordt 50 cent gedoneerd aan Support for Nature.

Respect voor natuur en verkeer

Deelnemers aan de Rudie Kemna Classic wordt gevraagd om zich aan een aantal gedragsregels te houden die het voor deelnemers en de omgeving een prettige tocht maken. Hans Ophuis zit in de organisatie en licht eea toe:

“Wees je als deelnemer bewust van de natuur, gooi geen verpakkingen weg maar stop deze in een van je zakken. Bij de pauzeplek of bij het clubgebouw plaatsen we voldoende vuilnisbakken.”

“Zorg ervoor dat je zo min mogelijk sporen achterlaat op de route. We hebben speciale toestemming gekregen om op 19 november buiten de gebaande paden te mogen fietsen. We vragen de deelnemers de paden met beleid te gebruiken. We doorkruisen gebieden van terreinbeheerders en particulieren landeigenaren en we willen daar welkom blijven, ook na deze toertocht.”

“Verder zijn het de gebruikelijke verkeersregels die we in acht moeten nemen. Bij enkele oversteken staan verkeerbegeleiders. Volg hun aanwijzingen op. Respecteer ook de overige verkeersdeelnemers en bezoekers van het bos, het parcours is namelijk niet volledig voor ons afgezet.”

Lees meer over deze tocht

Carolijn Caderius van Veen
Door Carolijn Caderius van Veen

Voor een buitensporter bevind ik mij veel te veel online. Altijd bezig met nieuwe plannen voor Fietssport.nl.

Dit vind je misschien ook interessant