• Toertochten
  • Gewijzigd op 24 juni 2024

Kies voor bos of weg bij de 8 van Oost Brabant

Op zondag 5 maart vindt de 15e editie van de ‘8 van Oost Brabant' plaats. Dit wielerevenement biedt deelnemers een keuze tussen een mountainbiketocht en een toertocht voor racefietsers.
Kies voor bos of weg bij de 8 van Oost Brabant

Mountainbiken

Het aanbod aan mountainbikeroutes is groot. Is je conditie op peil: dan kun je bijvoorbeeld voor een mountainbike-marathon van 120 kilometer kiezen. Maar ook de afstanden van 100, 80, 60, 40 of 20 kilometer, zonder herhalingen, bieden voor iedere deelnemer een uitdaging op maat. Deze mountainbiketocht slingert door het afwisselende landschap van het Land van Cuijk met oa de bossen en het landelijk gebied van Tongelaar, Gassel, Landerd, Langenboom, Mill, Wanroij en Sint Anthonis.

Bij de ‘8’ bepaalt iedere deelnemer zijn of haar eigen sportieve uitdaging.

Op de weg

Wil je het wegseizoen openen, dan kun je meedoen aan de ‘8 van Oost Brabant’ op de racefiets. De toertocht van 80 kilometer is een prima afstand aan het begin van het wegseizoen. Op een van de drie pauzeplaatsen genieten de racefietsers samen met de mountainbikers van de uitgebreide pauzevoorzieningen.  

Samen met natuurbeheerders

De vier organiserende wielerclubs voelen zich bij het uitzetten van de diverse routes gesteund door een recent hernieuwd gesloten samenwerkingsconvenant met de natuurbeheerders van Staatsbosbeheer en Vereniging Natuurmonumenten. Deze samenwerking laat zien dat sportieve wielerevenementen en bescherming van natuurbelang goed samen kunnen gaan en zorgt daardoor zeker voor een verhoging van het fietsplezier. 

Deelnemers starten en finishen bij Fitland XL in Mill.

De 8 van Oost Brabant wordt georganiseerd door:

  • TWC Oost-Brabant (Wanroij)
  • TWC De Tweewielers (Gassel)
  • WTC De Doortrappers (Langenboom)
  • WielerClub Mill.
Korting op de mooiste tochten

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account tot € 3,- korting krijgt op het inschrijfgeld bij toertochten? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de online Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant