Toertochten Gewijzigd op 3 april 2018

Holland Classic door Nationaal Park Hoge Veluwe

Op zondag 6 mei kun je tijdens het Holland Classic Wieler Event je eigen toertocht samenstellen uit 3 prachtige weglussen. De lussen zijn allemaal 60 kilometer lang en ingedeeld in kleuren, net als skipistes.

Holland Classic door Nationaal Park Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe

De NTFU, organisator van de Holland Classic, heeft dit jaar toestemming gekregen om de rode route voor een deel door Nationaal Park De Hoge Veluwe te laten lopen. Dat gebeurt zelden, dus maak zeker gebruik van de mogelijkheid om eens met je racefiets door het park te rijden. Daarnaast kom je op de rode route nog veel meer natuurschoon tegen; prachtige heidelandschappen, de stuifduinen van de Loenermark en de Loenense watervallen.

Rivieren

De blauwe route leidt je over dijken langs de Linge en de Nederrijn, maar trakteert je ook op een mooie beklimming van de Boersberg.


Klimmen en dalen

De zwarte route ten slotte staat in het teken van klimmen en dalen in de prachtige omgeving van de Posbank. Bekijk de highlights van alle drie de routes in deze filmpjes van de FietsJournalist.


 

Racefiets of mountainbike

De Holland Classic is niet alleen een tocht voor de racefiets. We bieden je deze dag ook 3 mooie routes voor op de mountainbike. De blauwe routes is 20 kilometer en verloopt soepel, de rode route telt 30 kilometer en is wat pittiger en de zwarte route van 40 kilometer is een echte uitdaging. 

Je kunt de Holland Classic aanpassen zoals jij dit wilt. Zo kun je kiezen om in de ochtend een lus op de racefiets op te leggen en 's middags de mountainbike pakken om de omgeving rondom Arnhem te verkennen.

Lees meer over de mountainbikeroutes op de Holland Classic

Kosten en starten

Deelnemen kost € 17,- pp met een Fietssport PLUS-account en voor NTFU-leden. Niet-leden betalen € 20,-
Je startbewijs kun je ophalen tussen 10.00 en 12.00 uur, starten kan tussen 10.00 en 15.00 uur.

Framed festival en meer

Naast een uitdaging op maat met drie mooie lussen voor de wielrenner vind je op de Holland Classic nog veel meer activiteiten. 

Naast fietsen, lekker eten en drinken, genieten van muziek en jezelf wagen aan allerlei fietsuitdagingen, kun je tijdens je pauze of na afloop van de Holland Classic ook op je gemak rondneuzen op de Bike Expo of gebruik maken van aanbiedingen van onze partners. Navigatie, fietsendragers, kleding, accesoires, een fietswasstraat, bikefitting of zelfs een museum is aanwezig. 

Holland Classic door Nationaal Park Hoge Veluwe

De Holland Classic maakt gebruik van het prachtige terrein van Framed Festival met muziek en foodtrucks. Als deelnemer heb je dus gratis toegang tot de optredens, kun je na afloop van je tocht een welverdiend biertje of frisje drinken en kun je de inwendige mens verwennen bij een van de vele foodtrucks! 

Tijdens de Holland Classic vindt op Papendal ook de BMX World Cup plaats. De absolute wereldtop staat hier aan de start. Als deelnemer aan de Holland Classic heb je gratis toegang tot de statribune bij dit event. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij deze spectaculaire en indrukwekkende sport!

Meer weten?

Schrijf je nu in voor de Holland Classic via Fietssport.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes, leuke winacties en alvast voorpret hebben, geef dan je interesse aan via ons Facebookevent.

Carolijn Caderius van Veen

Door Carolijn Caderius van Veen

Voor een buitensporter bevind ik mij veel te veel online. Altijd bezig met nieuwe plannen voor Fietssport.nl.

Dit vind je misschien ook interessant

Holland Classic

In het weekend van 5 en 6 mei vinden er op en rondom topsportcentrum Papendal nabij Arnhem diverse wielersportevenementen plaats.

Lees meer
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen