• Toertochten
  • Gewijzigd op 20 juni 2017

Fietsen Door'n Festival: uitdaging op de racefiets

Houd jij van een sportieve uitdaging en wil je eens testen hoe ver je kunt gaan? Op zondag 10 september organiseert de Stichting Levensgeluk Nederland “Fietsen Door'n Festival”. De 5e editie van dit feestje heeft de Utrechtse Heuvelrug als decor.
Fietsen Door'n Festival: uitdaging op de racefiets

De bijzondere opzet van dit evenement is om tussen 9:00uur en 16:00uur zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Dat gebeurt op een ronde van 18km met daarin twee klimmetjes. Elke ronde passeert over het gezellige festivalterrein bij conferentiecentrum Kaap Doorn. Hier kun je de laatste doorkomsttijden zien op een groot scherm, eten, drinken, rusten en douchen. Bij 100km ligt een bronzen certificaat voor je klaar, bij 140km een zilveren en bij 180km een gouden.

En…. je kunt ervoor kiezen om met behulp van sponsors jouw afgelegde kilometers om te zetten in een bijdrage voor Make-A-Wish Nederland. De vorige edities vonden plaats in Berg en Dal bij Nijmegen en leverden tezamen een bedrag van €65.000,- op voor de stichting Make-A-Wish. Vanwege dit succes, het plezier en de positieve reacties wordt dit evenement herhaald.

Make-A-Wish

Dit initiatief is ontstaan uit een passie voor fietsen gecombineerd met de ambitie om een bijdrage te leveren aan het levensgeluk in Nederland. Fietsen Door’n Festival is gekoppeld aan de stichting Make-A-Wish. Deze organisatie vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van hun liefste wens zorgt ervoor dat deze kinderen voor eventjes écht kind kunnen zijn en kunnen vergeten dat ze een belangrijk deel van hun leven patiënt zijn. Vrijwilligers van de stichting zijn de gehele dag aanwezig op de start- en doorkomstlocatie op het terrein van Kaap Doorn.

Deelnemen

Iedereen is welkom om mee te doen. Deelnemen kost €35,-. Daarbij is alvast zeker dat dit bedrag geheel aan Make-A-Wish wordt overgemaakt. Voor alle organisatiekosten zijn sponsors gevonden, inclusief proviand, een bike-chip, pasta-maal na afloop, een masseur en nog veel meer. Deelnemers kunnen zichzelf laten sponsoren per kilometer, waardoor elke doorkomst over het festivalterrein die dag geld opbrengt voor Make-A-Wish. De start is om 9:00 uur ’s bij conferentiecentrum Kaap Doorn op de Postweg 9 in Doorn. Hier zijn de organisatie en vrijwilligers van Make-A-Wish de hele dag te vinden. Uiterlijk 16:00 uur is het laatste vertrek.

Rond 17:00 wordt de totaalopbrengst bekend gemaakt.

Inschrijven en sponsoren kan via www.fietsendoornfestival.nl.

Foto's John Beckman

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant