• Toertochten
  • Gewijzigd op 1 augustus 2022

Fiets mee van Dam tot Dam

Op zondag 18 september klinkt in A'dam het startschot voor de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic. Alles aan deze tocht is uniek: de start/finish locatie naast het Koninklijk Paleis, de passage door de IJtunnel en de prachtige stadjes die je passeert.
Fiets mee van Dam tot Dam

Een onvergetelijke fietsdag beleven? Doe dan mee aan de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic. De organisatie, le Champion, heeft dit jaar weer alles uit de kast getrokken om jou op zondag 18 september een unieke toertocht voor te schotelen. Van de sfeervolle start- en finishlocatie, de originele route in en om Amsterdam tot de goed uitgeruste verzorgingsposten en live entertainment: aan écht alles gedacht. Jij hoeft eigenlijk alleen nog maar te trappen, en uiteraard te genieten!

Routes

Je hebt de keuze uit maar liefst 5 afstanden. 40, 60, 85, 105 en 150 km. Vanaf het vertrek op de Dam fiets je door de ontwakende binnenstad van Amsterdam. Terwijl de bewoners zich de laatste restjes slaap uit de ogen wrijven, duik jij de IJtunnel in. Na deze unieke passage - slechts één keer per jaar mogelijk - gaat de tocht verder naar Noord-Hollandse plaatsen met 'dam' in de naam zoals Zaandam, Schoorldam en Krabbendam. Uiteraard kun je onderweg bij een de verzorgingsposten iets te eten en te drinken halen. Terug op de Dam word je feestelijk binnengehaald en is het tijd om te proosten op een mooie rit.

Start en finish

De start én finish vindt plaats op de Dam, pal naast het Koninklijk Paleis. Dit uit de 13e eeuw stammende plein wordt omgetoverd tot een sfeervol terrein. Catering, kluisjes, toiletten, live entertainment, verschillende standhouders, het Rode Kruis en zelfs een reparatiepost zijn allemaal aanwezig.

Schrijf je in

Meedoen? Trap snel naar onze kalender als je dit fietsfeestje niet wilt missen! Tot ziens in Amsterdam

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant