Toertochten Gewijzigd op 8 juni 2022

Fiets de Ronde van de Westfriese Omringdijk

Ontdek het mooie West-Friesland door op 3 juli mee te doen te aan de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Je hebt de keuze uit drie routes (50, 80, 135 km ) en vijf startplaatsen: Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen Medemblik Schagen. Welke afstand kies jij?

Fiets de Ronde van de Westfriese Omringdijk

Tijdens de  Ronde van de Westfriese Omringdijk op zondag 3 juli kruip je in de huid van een echte Westfries. Vanaf de historische omringdijk geniet je van alles wat deze regio zo mooi maakt: fraaie polderlandschappen, pittoreske dorpjes en hallucinerende uitzichten. Een feest dus om doorheen te fietsen.

Slingeren door West-Friesland

De Ronde van de Westfriese Omringdijk is een bijzondere tocht vol historie, met culinaire en culturele stops. Bij de verzorgingsposten onderweg kun je genieten van typisch Westfriese lekkernijen, zoals Westfriese krentenmik of Enkhuizer koeken. De Westfriese Omringdijk steekt op sommige plaatsen wel vijf tot zes meter boven het landschap uit. De slingers in de dijk zijn ontstaan door doorbraken. Het kolkende water bij de doorbraak zorgde voor diepe wielen, waaromheen in latere jaren de dijk werd gelegd. Een schitterende beleving om hierover te fietsen.

Ga voor de Grôte Daikboekel!

Je kunt kiezen uit afstanden van 50, 80 en 135 km. De 135 km gaat over de hele Omringdijk, ook wel de Grôte Daikboekel genoemd. De kortere routes van 50 en 80 km bieden een ideale gelegenheid om te genieten van een stukje cultureel erfgoed in West-Friesland. Deze routes brengen je over een gedeelte van de Omringdijk en deels door het binnen de dijk gelegen Westfriese landschap.

Afstanden en startplaatsen

Je kunt kiezen uit maar liefst vijf startlocaties, te weten Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Schagen of Medemblik. Bij de inschrijving is inbegrepen:

Schrijf je in en we verzekeren je dat het zondag 3 juli genieten geblazen wordt.

Dit vind je misschien ook interessant

Winactie Ronde van de Westfriese Omringdijk

We mogen van de organisatie 4x startbewijzen voor de Ronde van de Westfriese Omringdijk (3 juli) weggeven. Laat je email achter en wie weet behoor jij tot de gelukkige winnaars. De actie loopt t/m 13 mei en is exclusief voor Fietssport PLUS en NTFU-leden! De winnaars krijgen vanzelf bericht.

Deze actie is afgelopen.

Pak die korting!

Met een Fietssport-Plus-account ontvang je korting op het inschrijfgeld voor NTFU-toertochten, heb je de unieke NTFU-fietsverzekering, download je gratis routes én ontvang je 4x per jaar Fietssport Magazine.

Naar Fietssport-Plus
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen