Toertochten Gewijzigd op 29 juni 2021

Fiets de Ronde van de Westfriese Omringdijk

Tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk ervaar je West-Friesland op z'n best vanaf de historische omringdijk die de grens vormt van deze prachtige regio. Maak je keuze uit een van de drie routes, 50, 80 of 135 kilometer.

Fiets de Ronde van de Westfriese Omringdijk

“Eindelijk mogen we weer”, juicht toertochtorganisator Le Champion. Met een limiet van 2.000 fietsers kun je aanstaande zondag 4 juli coronaproof starten tijdens de tiende editie van deze ronde door West-Friesland. De locaties zijn stuk voor stuk uniek en uitermate geschikt om na afloop op het terras te proosten op het voor Le Champion eerste fietsevenement van 2021.

Slingeren door West-Friesland

De Ronde van de Westfriese Omringdijk is een bijzondere tocht vol historie, met culinaire en culturele stops. Bij de verzorgingsposten onderweg kun je genieten van typisch Westfriese lekkernijen, zoals Westfriese krentenmik of Enkhuizer koeken. De Westfriese Omringdijk steekt op sommige plaatsen wel vijf tot zes meter boven het landschap uit. De slingers in de dijk zijn ontstaan door doorbraken. Het kolkende water bij de doorbraak zorgde voor diepe wielen, waaromheen in latere jaren de dijk werd gelegd. Een schitterende beleving om hierover te fietsen.

Ga voor de Grôte Daikboekel!

Je kunt kiezen uit afstanden van 50, 80 en 135 km. De 135 km gaat over de hele Omringdijk, ook wel de Grôte Daikboekel genoemd. De kortere routes van 50 en 80 km bieden een ideale gelegenheid om te genieten van een stukje cultureel erfgoed in West-Friesland. Deze routes brengen je over een gedeelte van de Omringdijk en deels door het binnen de dijk gelegen Westfriese landschap.

Sprinten op Strava-segmenten

Een sprintje trekken tegen je fietsvrienden/-vriendinnen of jezelf testen? Leef je uit op de twee Strava-segmenten in de route. Zowel in Schagerbrug als na Medemblik is er een veilige plek op de route gevonden om uit het zadel te komen. Dit wordt aangegeven met borden. De winnaars, man en vrouw, ontvangen van de organisatie een leuke prijs.

Veilig samen sporten

Je kunt kiezen uit maar liefst vijf startlocaties, te weten Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Schagen of Medemblik. Vo or een optimale spreiding over het parcours en om drukte bij de start te voorkomen, wordt er tussen acht en elf uur iedere tien minuten gestart met 35 fietsers.

Doe je mee? Twijfel dan niet, want inschrijven kan nog net, tot 1 juli, zie de Fietssport kalender.

Dit vind je misschien ook interessant

Pak die korting!

Met een Fietssport-Plus-account ontvang je korting op het inschrijfgeld voor NTFU-toertochten, heb je de unieke NTFU-fietsverzekering, download je gratis routes én ontvang je 4x per jaar Fietssport Magazine.

Naar Fietssport-Plus
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen