Toertochten Gewijzigd op 1 juni 2017

Fiets als snelste de ‘Mont Thornico' op

Wie mag zich de ‘bergkoning(in) van Rotterdam' noemen en de felbegeerde Rotterdamse Bolletjestrui in ontvangst nemen? Op zondagochtend 11 juni kunnen wielrenners zich wagen aan een klimtijdrit naar de ‘top' van de enige ‘berg' in centrum Rotterdam.

Fiets als snelste de ‘Mont Thornico' op

Niet vaak komen wielrenners in ons vlakke land voor zulke klimuitdagingen te staan. Tijdens deze race, met officiële tijdregistratie, heerlijke casse-croûte en echte rondemissen, fietsen de deelnemers zo snel mogelijk naar het dak van de parkeergarage van het Thornico Building. Deze klimtijdrit vindt voor de tweede keer plaats als onderdeel van de Rotterdamse Dakendagen.

Een uitdagende klimtijdrit

De klimtijdrit naar de top van ‘Mont Thornico’, het bovenste parkeerdak van Parking Westblaak is 700 meter lang, 21 meter hoog, heeft 16 bochten en een stijgingspercentage van zo’n 3%. Niet zomaar een wieleruitdaging dus. Renners starten één voor één, met tussenpozen van 30 seconden. Een officiële tijdmeting bepaalt wie de bolletjestrui en bokaal krijgt uitgereikt door een coryfee. Wil je dit bijzondere sportevenement ook niet missen? Bestel dan snel je startbewijs of kom de renners op zondagochtend aanmoedigen!

Foto: Frank Hanswijk

Klimtijdrit Mont Thornico

Meer informatie

Over de Rotterdamse Dakendagen en Mont Thornico

Thornico Building stelt haar ‘berg’ de Mont Thornico, parkeergarage Westblaak, beschikbaar voor deze unieke klimtijdrit. Het multifunctionele gebouw, eigendom van de Deense Thornico group, is de hoofdsponsor van deze klimtijdrit. Het evenement is onderdeel van de Rotterdamse Dakendagen. Op 9, 10 en 11 juni nodigt de Rotterdamse Dakendagen je uit op nieuwe plekken, hoog boven de drukte van de stad. Met de Dakpas kun je het hele weekend langs allerlei daken. Ook zijn er tours langs bijzondere daken en specials zoals een dakcamping, Iftar en performances.

Kijk voor het hele programma en tickets op: www.rotterdamsedakendagen.nl

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen