• Toertochten
  • Gewijzigd op 18 januari 2017

Elfstedentocht fietsen?

Dat je de Elfstedentocht met Pinksteren kunt fietsen, wist je misschien allang, maar wist je ook dat er een winterse versie bestaat? Op zondag 5 februari kun je in Leeuwarden starten voor de derde Winterfiets Elfstedentocht.
Elfstedentocht fietsen?

De organisatie belooft een echte Elfstedentocht, wat betekent compleet met stempelkaart, koek en zopie en natuurlijk het officiële, alternatieve elfstedentochtkruisje. Na de start vanuit de Elfstedenhal in Leeuwarden volgt de rit zo veel mogelijk de route van de schaatstocht naar de eerste stempelplaats Sneek. Bijzonder daarbij is dat er over het wereldberoemde bruggetje bij Bartlehiem gereden wordt. Na de laatste stempelplaats in Dokkum wacht er een gezellige Après-Vélo in Leeuwarden.

Veel wielrenners hebben zich al ingeschreven, maar ook mountainbikers en andere fietsers kunnen deelnemen. Als restrictie om te kunnen meedoen, wordt wel gesteld dat de fiets van verlichting (in verband met de vroege start), een bel en goede remmen voorzien moet zijn én dat er gemiddeld minimaal 15 km per uur gereden wordt.

Voor de fietsers die 200 km nét iets te ver vinden, is een route van 90 km beschikbaar. Deze start vanaf de eerste stempelpost in Sneek en maakt een rondrit langs de steden IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward en weer terug naar Sneek. Ook voor deze bikkels is er een mooi aandenken aan deze bijzondere tocht.

Meer info vind je op de site van de Winterfiets Elfstedentocht   

Korting op de mooiste tochten

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account tot € 3,- korting krijgt op het inschrijfgeld? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de online Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant