• Toertochten
  • Gewijzigd op 11 mei 2022

Doe mee aan de Ronde van Ronda, een door de Bas van de Goor Foundation georganiseerde fietsreis

Toe aan een uitdaging? Doe van 11 t/m 17 oktober mee aan de Ronde van Ronda: 5x door de Bas van de Goor Foundation georganiseerde tochten in het prachtige Andalusië. Deze fietsreis is bedoeld voor fietsers met én zonder diabetes. Meld je aan.
Doe mee aan de Ronde van Ronda, een door de Bas van de Goor Foundation georganiseerde fietsreis
Doe mee aan de Ronde van Ronda, een door de Bas van de Goor Foundation georganiseerde fietsreis

De Ronde van Ronda is een geheel georgansieerde fietsreis waarbij er vanuit het pittoreske Ronda vijf tochten worden gereden. Mooie rondritten door het prachtige landschap van Andalusië. Langs watervallen en wijngaarden. En dat met heerlijke najaarstemperaturen. Deze reis is bedoeld voor mensen met diabetes en/of mensen die graag iets willen doen voor het goede doel. Door deel te nemen sponsor je de Bas van de Goor Foundation. Doe jij mee?

Fietsen met en voor het goede doel

Bas van de Goor Foundation is de stichting die oud-volleyballer en olympisch kampioen Bas van de Goor oprichtte zo’n 15 jaar geleden. Met als missie om mensen met diabetes in beweging te brengen. Bewegen is namelijk goed voor mensen met diabetes, maar het kan soms ook spannend zijn om tijdens het bewegen je glucosewaarden te organiseren.

Daarom organiseert de stichting diverse activiteiten zoals deze reizen waar mensen in een veilige medisch omgeving, onder begeleiding van Spaanse gidsen, een mooie sportieve uitdaging kunnen doen. Daarnaast wordt er ook geld opgehaald voor de stichting zelf. Met dit geld organiseert de stichting sport- en beweegactiviteiten waar nog meer mensen met diabetes kunnen ervaren dat bewegen/sporten goed is als je diabetes hebt. 

Iedereen kan mee

De uitdaging is vooral bedoeld voor mensen met diabetes of mensen die graag iets willen doen voor het goede doel; bijvoorbeeld omdat je in je omgeving of vanuit je werk meer wilt leren over diabetes. Deze fietsreis is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde fietser en wordt samen met lokale gidsen (onze vrienden met diabetes) georganiseerd.

Er wordt in drie groepen gefietst waardoor iedereen een eigen uitdaging heeft met zijn groep. De routes zijn tussen de 45 en 135 kilometer per dag. In voorbereiding op deze reis fietsen we een aantal keren samen zodat we elkaar beter leren kennen en conditie opbouwen voor de reis. In totaal zijn we overigens zeven dagen onderweg, waarvan vijf fietsdagen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de reis naar Ronda; lees dan hier verder of schrijf je in voor de informatiebijeenkomst op 18 mei. Meer lezen over de foundation kan op www.bvdgf.org.
 

 

 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant