• Toertochten
  • Gewijzigd op 7 april 2021

Doe mee aan de Alpentocht voor Cliniclowns

Wil je een col van de buitencategorie beklimmen en er ook nog een goed gevoel aan overhouden? Doe dan begin september mee aan de Alpentocht in het Franse Val Thorens. Met jouw topprestatie draag je een steentje bij aan het goede doel, CliniClowns.
Doe mee aan de Alpentocht voor Cliniclowns

Sta je ook weer te trappelen om de bergen met je racefiets te bestormen? Om via haarspeldbochten naar een hoogte van dik 2300 meter te klimmen? Om op de top van het adembenemend uitzicht te genieten? En om al fietsend geld voor CliniClowns in te zamelen? Zo ja, doe mee met de Alpentocht en verzet samen met andere sportievelingen bergen voor het goede doel.

Val Thorens

De Alpentocht is het jaarlijkse fiets, wandel- en hardloopevenement van CliniClowns in de Alpen. Dit jaar strijkt het sportieve circus van 1 t/m 5 september neer in Val Thorens, een wintersportoord hoog in de bergen.

De klim naar Val Thorens staat bekend als een van de zwaarste van Frankrijk. De cijfers liegen er in ieder geval niet om: vanuit Moûtiers is het 37 km naar de top. Via maar liefst 22 haarspeldbochten buffel je naar een hoogte van 2.365 meter. Vorig jaar moest het evenement door corona worden afgeblazen. Dit jaar gaat-ie hopelijk wel door.

Klimmen voor CliniClowns

Wil je een steentje aan het werk van CliniClowns bijdragen en een lach op het gezicht van een ziek kind of mensen met dementie zorgen? Meld je dan hier aan en beleef vijf onvergetelijke dagen in de bergen. 

Perfect georganiseerde fietsreis

Als je zin in dit fietsavontuur hebt, hoef je maar drie dingen te doen: jezelf inschrijven, geld inzamelen (minimaal € 350) voor het goede doel en op 4 september aan de voet van de berg te verschijnen. De rest is door de organisatie tot in de puntjes geregeld.

Naar de top klimmen kan uiteraard alleen, maar ook samen met vrienden, collega’s of je fietsmaatjes. Door samen te trainen, fondsen te werven en deze uitdaging aan te gaan, creëer je onvergetelijke herinneringen.

Dit kun je verwachten

Je hebt de keuze uit twee routes: 17 km (vanuit Saint Martin de Belleville) en 37 km (vanuit Moûtiers).

Meedoen aan het evenement kost € 350. Hiervoor krijg je:

•    Een exclusief Alpentocht loop- of wielertenue
•    Een pasta-avond op vrijdag en een BBQ op zaterdag
•    Dagelijks vrijblijvend avondprogramma
•    Twee trainingen in Nederland
•    4 overnachtingen in Les Menuires (1-5 sept)
•    Motor- en medische begeleiding tijdens het evenement

Schrijf je nu in

Inschrijven kan tot 1 juni 2021. Het aantal plekken is beperkt, wacht dus niet te lang.

Met de opbrengst van de Alpentocht kunnen de CliniClowns afleiding en plezier brengen aan nog meer mensen in een kwetsbare gezondheidssituatie, iets wat in deze bijzondere tijd extra hard nodig is.

Dit zeggen deelnemers

Ellis van der Zee en Steffen Zantingh doen in 2021 voor de derde keer mee aan de Alpentocht. Zij vinden samen fietsen voor het goede doel een leuke vrijetijdsbesteding. “Ik doe het nu vier jaar en Steffen vijf jaar’’, vertelt Ellis. ‘’De plekken waar de Alpentocht wordt gehouden spreken natuurlijk aan, voor elke fietsliefhebber. Dit zijn zo’n magische, mythische bergen. Zo fantastisch mooi. En omdat dan te doen voor de CliniClowns, helemaal top!’’

Meer weten?

Check onze toertochtkalender of neem poolshoogte op Alpentocht.nl 


 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant