• Toertochten
  • Gewijzigd op 6 juli 2020

De Alpentocht NL Editie

Als je niet naar de Alpen kunt, dan haal je ze toch naar Nederland? Dat is de Alpentocht NL Editie. De uitdaging is simpel: maak tussen 29 augustus en 5 september zoveel mogelijk Nederlandse hoogtemeters en klim zo geld bij elkaar voor CliniClowns.
De Alpentocht NL Editie

Vanwege de coronacrisis moest er helaas een streep door de Alpentocht die Cliniclowns organiseert in het Franse Val Thorens, maar ze hebben een alternatief in de steigers gezet: de Alpentocht NL Editie. Sprokkel zo veel mogelijk hoogtemeters in Nederland bij elkaar tussen 29 augustus en 5 september 2020. Dat doe jij natuurlijk fietsend, maar het mag ook hardlopend of wandelend.

Spaar hoogtemeters in Nederland

Naast een sportieve uitdaging, vraagt de NL Editie om een flinke dosis creativiteit. Want waar maak jij je hoogtemeters in het relatief vlakke Nederland? Je kiest zelf (of met je team) je beklimmingen. Je kunt kiezen voor de bestaande Hollandse heuvels, maar je kunt natuurlijk ook je Tacx op klimstand zetten, honderd keer je trap op lopen of tien keer de Domtoren beklimmen. Met apps zoals Strava of Runkeeper houd je de hoogtemeters eenvoudig zelf bij.  

Kom in actie voor CliniClowns 

Om mee te kunnen doen aan de Alpentocht NL Editie vraagt de organisatie om een startdonatie van 18,50 euro. Dan heb je alvast een begin op je donatieteller. Met de opbrengst van de Alpentocht NL Editie kunnen de CliniClowns nog meer afleiding en plezier brengen aan kinderen met een ziekte of beperking en mensen met dementie. En dat is in deze bijzondere tijd extra hard nodig.  

Schrijf je in!

Doe jij ook mee met de Alpentocht NL Editie? Iedereen kan meedoen. Daag dus vooral ook je vrienden, familie en collega’s uit om mee te klimmen! En maak samen hoogtemeters voor CliniClowns. 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant