• Toertochten
  • Gewijzigd op 11 februari 2019

De 040-Ride

Exact veertig jaar na hun allereerste clubrit organiseert TC Woensel op zondag 7 april de 040-Ride. Met drie varianten: de Tough Trail, een route deels over kasseien en klinkers plus twee toertochten van 80 en 120 km.
De 040-Ride

De organisatie, TC Woensel, viert dit jaar het 40-jarig bestaan. Speciaal voor dit jubileum hebben de routebouwers een helse tocht voor de liefhebbers uitgezet, de zogeheten Tough Trail. Deze gaat over de slechtste paden uit de regio bestaande uit kasseien, klinkers en gravel. Deelnemers ervaren het echte klassiekergevoel dicht bij huis, zo belooft de organisatie. Zo'n 40 procent van deze 80-km-route is onverhard. Ook moeten er nog wat hoogtemeters gemaakt worden, over het Dak van Brabant, een voormalige afvalberg.

Of in het peloton?

Geen behoefte aan al dat gestuiter en blijf je liever op het asfalt? Dan kun je ook kiezen voor een pelotonstocht of vrije toertocht van 80 en 120 km rondom Eindhoven. Alle afstanden starten zondagochtend 7 april vanaf wielercafé Velosoof in Eindhoven.

De Ronde op groot scherm

Na afloop kun je in de Velosoof onder het genot van burgers en bier genieten van de profs in de Ronde van Vlaanderen. Kijken hoe zij de kasseien en klimmetjes doorstaan. Mocht dat alles nog niet genoeg zijn voor een geslaagde wielerdag, blijf dan vooral hangen voor de loterij en win een shirt van Brabanders Marianne Vos en Steven Kruijswijk. 

NTFU- en Fietssport-Plus-leden betalen 14,50 euro, niet-leden 17,50 euro. Je kunt al online inschrijven. Zie voor meer info onze kalender
 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant