• Toertochten
  • Gewijzigd op 23 mei 2017

Damestoertocht 'Deerns op Fietse'

In Keijenborg wordt het fietsen op Tweede Pinksterdag groots aangepakt. Toerclub Keiaosers organiseert die dag de unieke “Deerns op de Fietse” damestoertocht met uitgepijlde routes van 80, 100 en 125 kilometer.
Damestoertocht 'Deerns op Fietse'

Alles draait bij dit evenement om een mix van gezelligheid en sportieve uitdaging. Snelheid is niet belangrijk en iedereen met een fiets kan in eigen tempo meedoen. De organisatie spant zich elk jaar weer in om de deelneemsters te verrassen met een nieuwe route en een speciaal thema voor de aankleding om de route heen. Na het Franse, Italiaanse en Tropische thema in voorgaande jaren, zal deze editie een gemütliches Duits sfeertje meekrijgen. De tocht gaat over landelijke weggetjes en leidt de deelneemsters o.a. langs een aantal karakteristieke watermolens in de Duitse grensstreek. Onderweg kun je genieten van een welverdiende stop bij de Mallumse Molen en het ludieke kraampje op de route.

De vorige editie van Deerns op Fietse had een tropisch tintje. 

Wil jij ook met je fietsvriendinnen deelnemen aan deze tocht, kom dan op maandag 5 juni naar Keijenborg. Tussen 09.00 uur en 10.30 is de start exclusief voor dames gereserveerd. Wil je liever samen met je partner hetzelfde rondje fietsen, dan kun je van 8.00 tot 9.30 uur gemixt met de heren starten tijdens de Omloop van de Graafschap. Voor de dames zijn er aparte kleedruimtes met douches. Op de route zijn materiaalwagens aanwezig voor eventuele pechgevallen. Deelnamekosten bedragen 4 euro voor NTFU/ KNWU-leden en 5 euro voor niet leden. Starten en inschrijven kan op 5 juni bij Coens Tapperij, Sint Janstraat 3, 7256 BA in Keijenborg. 

Klik hier voor meer informatie over deze tocht.  

Kim Bruining
Door Kim Bruining

Schrijft o.a. voor Fietsvrouwen.nl en haar eigen blog Chickfietst.nl. Wil anderen inspireren om alles uit het fietsen te halen. Motto Als ik het kan, dan kan jij het ook

Dit vind je misschien ook interessant