• Toertochten
  • Gewijzigd op 12 juli 2019

Brabants Mooiste

Na Limburgs Mooiste, Drenthe’s Mooiste, Sallands Mooiste, Olland Mooiste en Gelre’s Mooiste is dit jaar Brabants Mooiste toegevoegd aan de kalender. Een combinatie van de prachtige natuur in midden-Brabant met het bourgondische van Oisterwijk.
Brabants Mooiste

“Heel spannend om zoiets voor een eerste keer te organiseren”, vertelt een enthousiaste Arnold Broenink, één van de zes fietsvrienden die het initiatief hebben genomen voor Brabants Mooiste op zondag 1 september. “We doen dit naast onze fulltime banen, maar we hebben er ontzettend veel lol in. Al zo’n vijftien jaar fietsen we samen toertochten in binnen- en buitenland en we hadden het gevoel dat wij dat ook in onze eigen omgeving kunnen organiseren, en zelfs beter.“

Uitdagende routes

Op 1 september liggen twee uitdagende routes van 70 en 110 km voor je klaar door de geboortestreek van onze meesterschilder Vincent van Gogh, met bossen, heide, vennen en duinen, langs kastelen, kloosters en authentieke dorpen. “De omgeving van Oisterwijjk is zo veelzijdig met een rijke natuur, prachtige landgoederen en charmante dorpjes”, benadrukt Broenink. “Wij dachten dan ook: waarom combineren we dat niet met de bourgondische, Brabantse gezelligheid? We maken er een Brabants feestje van!” 

Ladies Ride

Leden van de onlangs gehuldigde Wielerclub van het jaar, Velocity Ladies Eindhoven, staan aan de start van de Ladies Ride van Brabants Mooiste. Alle vrouwelijke deelnemers kunnen hier bij aansluiten om 10.00 uur.

Perfecte verzorging

Om je het gevoel te geven als een prof te koersen, is er onderweg een volgauto aanwezig voor technische ondersteuning. Perfect verzorgde catering kom je tegen bij de pauzeplek met onder meer vers belegde broodjes en bij aankomst op het finishplein in Oisterwijk bieden de hostessen je een gratis streekbiertje aan. De food trucks, de keus uit de tientallen Brabantse bieren en muzikale entertainment nodigt elke deelnemer uit om gezellig na te praten over je sportieve prestatie. 

Win een clinic met Puck Moonen 

Als echte Brabantse ging profrenster Puck Moonen meteen in op het verzoek van de organisatie om een clinic te verzorgen voor tien deelnemers van deze toertocht. “Brabants Mooiste gaat dwars door mijn trainingsgebied en over mijn favoriete wegen!”, reageerde Puck Moonen enthousiast. Je kunt hierop kans maken door mee te doen aan de Brabants Fitste Verkiezing die op het finishplein gehouden wordt. Ook worden vijf plekken verloot onder alle deelnemers van Brabants Mooiste. 

Voor meer info en inschrijven zie de Fietssport kalender.

Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant