• Toertochten
  • Gewijzigd op 5 augustus 2019

BinckBanck Dam tot Dam Classic

Op zondag 22 september staat de dertiende editie van de Dam tot Dam FietsClassic op de agenda. Start en finish in de binnenstad van Amsterdam, pal voor het Koninklijk Paleis.
BinckBanck Dam tot Dam Classic

De BinckBank Dam tot Dam FietsClassic is één van de grootste fietsevenementen van sportevenementenorganisatie Le Champion en staat voor dit jaar op zondag 22 september op de agenda. De klassieker, die voor de dertiende keer plaatsvindt, heeft een uniek karakter en een bijzondere start op de Dam in Amsterdam, voor het Koninklijk Paleis. Daarna volgt al snel de befaamde doorgang door de IJtunnel, iets wat slechts één keer per jaar mogelijk is.

Vijf routes

Je kunt kiezen uit vijf afstanden: 40, 60, 85, 105 en 150 km. De routes komen langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met ‘Dam’ in de naam, waaronder Zaandam, Ilpendam Schoorldam, Monnickendam en Volendam. De inschrijving van de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic is geopend. De organisatie houdt een maximum aantal deelnemers van 6.000 aan.

Zie voor meer info en inschrijfmogelijkheden de Fietssport kalender.
 

Plan je volgende uitdaging

Op zoek naar een tocht in Zuid-Limburg, Noord-Holland of Drenthe? Keus genoeg. Op Fietssport.nl vind je de meest complete agenda van alle toertochten in Nederland.

Aan de slag
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant