Laatst gewijzigd op 4 mei 2017
Laatst gewijzigd op 4 mei 2017

Biken langs Hunebedden

Het MTB Assen Fletcher Event op zondag 11 juni laat je de Kop van Drenthe op zijn mooist ervaren. Stel je eigen toertocht samen met de verschillende 25 km lussen. De flanken van de Hondsrug zorgen voor de nodige klimmetjes.
Biken langs Hunebedden

De start en finish van het MTB Assen Fletcher Event bevinden zich in de prachtige omgeving van Zeegse. Vanaf hier rijd je door pittoreske brinkdorpen met hun monumentale Saksische boerderijen en het stroomdal van de Drentsche Aa. Je passeert Hunebedden, zandverstuivingen, prachtige bos en heidevelden. Eén met je bike over mooie paden, vloeiend lopende single trails en uitdagende hindernissen in de  “Fletcherbikegarden”.

Afstanden

Er zijn twee verschillende lussen van ongeveer 25km, elke ronde eindigt in de “Fletcher Bikegarden”. Hierdoor kun je kiezen voor 4 verschillende afstanden:

 • 25 kilometer (ook voor kids)
 • 50 kilometer
 • 75 kilometer
 • 100 kilometer voor de Diesels

Voor de 75 en 100 km geld een tijdslimiet van 1,5 uur per ronde. Kies je voor de 100 kilometer, dan leg je de 2 lussen van ieder 25 kilometer, 2 keer af. Hierbij kom je 4 keer door de Fletcher Bike Garden.

Starttijden en tijdswaarneming

Deelnemers aan de 75 en 100 kilometer starten om 9:00 uur, deelnemers aan de 25 en 50 kilometer kunnen starten tussen 09:30 en 10:30 uur.

De tijdwaarneming wordt uitgevoerd door Sportscom door middel van stuurbordjes met Bibtag. De bibtags worden alleen gebruikt op de 50/75 en 100 kilometer. Daarom is voorinschrijving verplicht voor de 50/75 en 100 kilometer.

Er wordt gebruik gemaakt van de openbare weg waar de algemene verkeersregels gelden. Er wordt geen algemeen klassement opgemaakt.

Strava Segement: In 1 van de rondes is een "geheim" Strava Segment gemaakt, deze wordt 100mtr van te voren aangeven en start en finish zijn gemarkeerd. De dagwinnaar ontvangt een shirt ontworpen en beschikbaar gesteld door Fietsen en Koffie.

Verzorging

Het MTB Assen Fletcher Event is een volledig verzorgde MTB-tocht. Inschrijving is inclusief:

 • Pastamaaltijd incl. consumptie uit de Fletcher Buitenkeuken
 • Uitdagend parcours door Noord-Drenthe
 • Gemarkeerde route en beveiligde oversteekplaatsen
 • Uitdagende “hindernissen” in de Fletcher Bike Garden (incl. Chickenrun!)
 • Verzorgingspost met dorstlesser/water en koolhydraatrijk voedsel
 • Uniek stuurbord als herinnering, bij voorinschrijving tot 22 mei 23:59 uur gepersonaliseerd!
 • Napraten op het “Horecaplein”

Het parcours is exclusief voor het MTB Assen Fletcher Event uitgezet, in samenwerking met gemeenten, provincie, natuurorganisaties, landeigenaren en particulieren. Het rijden van de route kan en mag alleen op 21 juni 2015. De route zal vooraf niet bekend gemaakt worden.

Aanmoedigen

Voor de supporters is er de mogelijkheid tot aanmoedigen in de “Fletcher Bike Garden”. Vanuit hier is het goed mogelijk om langs de route te lopen en andere aanmoediglocaties te vinden.

Het Horecaplein biedt een springkussen, klimmuur en de gelegenheid voor een hapje en drankje.

Inschrijfgelden

Voor kinderen tot en met 17 jaar geld een speciaal tarief van € 5,00 voor de 25 km en € 10,00 voor de 50 km.

www.mtbassenfletcherevent.nl

Geschreven door Redactie Fietssport

Deel dit artikel