Toertochten Gewijzigd op 13 juni 2022

9x MTB-marathons voor kilometervreters

9x MTB-marathons voor kilometervreters Ben jij niet vies van een stevig potje afzien? Iemand die zijn hand niet omdraait voor 100 km of meer? Dan zijn deze 9x MTB-marathons op jouw lijf geschreven. Pak je agenda en begin alvast met plannen (en trainen).

1

MTB-toertocht-Diabetes Classic 2022

Smilde (Drenthe)

MTB-toertocht-Diabetes Classic 2022
MTB-toertocht-Diabetes Classic 2022 Bekijk deze tocht

Ben jij niet vies van een stevig potje stampen? Dan is Diabetes Classic wat voor jou. Deze uitdagende marathon slingert vanuit het Drentse Smilde richting de machtige Havelterberg, de bossen van Appelscha, het zompige Fochtelooerveen en de bulten van de Baggelhuizerplas bij Assen. De opbrengst van de tocht komt ten goede aan de bestrijding en preventie van diabetes.

Bekijk deze tocht
 
2

Roldertoren Classic 2022

Balloo (Drenthe)

Roldertoren Classic 2022
Roldertoren Classic 2022 Bekijk deze tocht

Bij Fiets Toer Club Rolde weten ze wel hoe ze een pittige tocht moeten uitzetten. Hoe? Gewoon door zoveel mogelijk uitdagende paden door zoveel mogelijk natuurgebieden - Hondsrug, Drentsche Aa, Ballooërveld - aan elkaar te lussen. Het resultaat is een MTB-rit die je als fanatieke biker niet mag missen. Inschrijven dus!

Bekijk deze tocht
 
3

Vebego Limburgs Mooiste ZUID 2022 MTB

Heerlen (Limburg)

Vebego Limburgs Mooiste ZUID 2022 MTB
Vebego Limburgs Mooiste ZUID 2022 MTB Bekijk deze tocht

Limburgs Mooiste ZUID is misschien wel een van de bekendste én zwaarste toertochten van ons landje. Kies voor de 110 km (1.600 hm) als weer eens ouderwets het melkzuur in je benen wilt voelen. Uiteraard zijn er onderweg voldoende verzorgingsposten om even op adem te komen. Na gedane arbeid is het ook goed toeven op het bruisende festivalterrein. Tot ziens in het ‘sjoene’ Limburg.

Bekijk deze tocht
 
4

Hel van Ede-Wageningen 2022

Wageningen (Gelderland)

Hel van Ede-Wageningen 2022
Hel van Ede-Wageningen 2022 Bekijk deze tocht

Verduveld mooi, zo laat deze helse tocht van TC Wageningen zich het beste omschrijven. Vanaf de start krijg je de ene na de andere bult voorgeschoteld. Van de Italiaanseweg tot de Lichtenberg en van het Mariendal tot de Vijverberg. Heide, bossen en mooie singletracks maken het paradijselijke plaatje compleet. Ben jij klaar voor de hel?

Bekijk deze tocht
 
5

KOBRA Grenslandmarathon 2022

Tubbergen (Overijssel)

KOBRA Grenslandmarathon 2022
KOBRA Grenslandmarathon 2022 Bekijk deze tocht

De Grenslandmarathon is een monstertocht uit het boekje. Behalve afzien is het in het glooiende grensgebied ook volop genieten van het aanwezige natuurschoon. In natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, Wilsumerber en Lönsberg barst het namelijk van de donkere bossen, uitgestrekte heidevelden en verstilde vennen. Dat wordt gruwelijk genieten.

Bekijk deze tocht
 
6

Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2022

Sint Geertruid (Limburg)

Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2022
Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2022 Bekijk deze tocht

Als terreinfietser moet je de MH2D ooit een keer gedaan hebben. Nergens anders in Nederland vind je zoveel zware beklimmingen en technische afdalingen. Ook de holle wegen, de met stenen bezaaide bospaden, singletracks en grindwegen zijn van de buitencategorie. Kijk niet raar op als na 100 km trappen ruim 2.000 hm op je sporthorloge staan. Zet ‘em dus op je lijstje.

Bekijk deze tocht
 
7

Dutch Masters Of MTB Duo 100-100 km 2022

Haarle (Overijssel)

Dutch Masters Of MTB Duo 100-100 km 2022
Dutch Masters Of MTB Duo 100-100 km 2022 Bekijk deze tocht

De Haarlese Wielerclub SaMo moet ieder jaar de eer hoog houden: hun Dutch Master of MTB geldt als een van de zwaarste mountainbike marathons. Niet verwonderlijk met 200 km en 1.700 hm. Is deze slijtageslag in de Sallandse heuvels toch iets teveel van het goede? Schrijf je dan in als duo en fiets elk 100 km. Wisselen doe je bij de start/finishlocatie. Heb jij al een fietsmaatje op het oog?

Bekijk deze tocht
 
8

Waypoint GPS-ATB Marathon 2022

Zuna (Overijssel)

Waypoint GPS-ATB Marathon 2022
Waypoint GPS-ATB Marathon 2022 Bekijk deze tocht

Of de routebouwers van TourClub Rijssen sadisten zijn weten we niet. Wel dat ze er genoegen in scheppen om zoveel mogelijk hoogtemeters in een marathon te proppen. Dit doen ze door slim een aantal pittige MTB-routes - Wierden, Rijssen, Markelo en Holten - aan elkaar te rijgen. Als échte kilometervreter ga je uiteraard voor de langste afstand. Vergeet de route niet in je GPS te zetten.

Bekijk deze tocht
 
9

SealEco MTB Challenge 2022

Lemelerveld (Overijssel)

SealEco MTB Challenge 2022
SealEco MTB Challenge 2022 Bekijk deze tocht

Zet je tanden in de langste afstand en je wordt getrakteerd op singletracks, bospaden, karresporen, zandstroken en achterafweggetje. Het Vechtdal is vrij vlak, maar de Sallandse Heuvelrug barst van de beklimmingen. Gelukkig heb je nog een even de tijd om te trainen. Omcirkel jij deze mooie monstertocht alvast in je agenda?

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen