Toertochten Gewijzigd op 24 januari 2019

8x Voorjaarsklassiekers

8x Voorjaarsklassiekers Ben jij klaar voor het wegseizoen? Voorjaarsklassiekers vind je overal. Om je in de lente op gang te helpen, selecteerden wij 8x Voorjaarsklassiekers.

1

Jaap Coermantocht 2019

Soest (Utrecht)

Jaap Coermantocht 2019
Jaap Coermantocht 2019 Bekijk deze tocht

Via autoluwe en landelijke wegen fiets je naar de Amerongseberg. Een rustige aanloop, maar daarna is het dus klimmen geblazen! Met de langste afstand van 100 kilometer is dit een prima voorbereiding op andere toertochten met veel hoogtemeters later dit voorjaar. Zorg jij dat je er klaar voor bent?

Bekijk deze tocht
 
2

Slag om Nijverdal - Ride4aSmile

Nijverdal (Overijssel)

Slag om Nijverdal - Ride4aSmile
Slag om Nijverdal - Ride4aSmile Bekijk deze tocht

Naast korte, pittige klimmetjes en kasseien mogen gravelstroken ook niet ontbreken in deze ridelist. Deze unieke toertocht gaat dwars door het natuurgebied de Sallandse Heuvelrug en doet verschillende gravelstroken aan. Kies je de racefiets voor snelheid of toch liever de ATB voor meer comfort? De volledige opbrengst van deze toertocht gaat trouwens naar het goede doel ‘ALS’.

Bekijk deze tocht
 
3

Kreders Klassieker 2019

Zevenhuizen (Zuid-Holland)

Kreders Klassieker 2019
Kreders Klassieker 2019 Bekijk deze tocht

Weinig hoogtemeters en kasseien vandaag, maar in de voorjaarsklassiekers speelt de wind ook altijd een belangrijke rol. De Kreders Klassieker gaat dwars door de polders van het Groene Hart waar de wind vaak vrij spel heeft. Dit kleinschalige fietsevenement is voor iedereen een sportieve en uitdagende toertocht waar altijd optimaal van wordt genoten.

Bekijk deze tocht
 
4

040-Ride

Eindhoven (Noord-Brabant)

040-Ride
040-Ride Bekijk deze tocht

De 040-Ride heeft iets speciaals in huis voor de bikkels onder ons; bij de 80 kilometer heb je de keuze uit een normale tocht of de 'Tough Trail'. Deze Tough Trail is een uitdaging, want 40% van de wegen gaat niet over asfalt! Een tocht met alle ingrediënten van een voorjaarsklassieker: kasseien, gravel en een mooie klim. Houd 7 april vrij in je agenda!

Bekijk deze tocht
 
5

Mathieu Hermans Klassieker - Vuelta Editie

Dongen (Noord-Brabant)

Mathieu Hermans Klassieker - Vuelta Editie
Mathieu Hermans Klassieker - Vuelta Editie Bekijk deze tocht

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta en de Tour. Een goede basis leggen voor de zomer doe je dus tijdens deze prachtige en goed georganiseerde toertocht. Sommige renners rijden enkele voorjaarsklassiekers ter voorbereiding op de zomer. Doe jij er je voordeel mee?

Bekijk deze tocht
 
6

Ronde van Arnhem

Arnhem (Gelderland)

Ronde van Arnhem
Ronde van Arnhem Bekijk deze tocht

De Ronde van Arnhem is een perfecte opwarmer voor de Amstel Gold Race of Alpe d'HuZes. Met de 85, 120 en 150 kilometer routes ga je door één van Nederlands mooiste natuurgebieden: Nationaal Park de Veluwezoom. De langste omloop telt 600 hoogtemeters. Maak jezelf klaar voor het echte klimwerk!

Bekijk deze tocht
 
7

Tour de Haute Veluwe

Bennekom (Gelderland)

Tour de Haute Veluwe
Tour de Haute Veluwe Bekijk deze tocht

Hoe dichterbij de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik komen, hoe meer klimwerk je voor de kiezen krijgt in deze Voorjaarsklassieker ridelist. Deze tocht gaat over het zuidelijk en oostelijk deel van de Veluwe en heeft niet voor niets de status klassieker gekregen. Gevarieerde landschappen, mooie en ongerepte natuurgebieden en behoorlijk wat hoogteverschillen laten de deelnemers genieten en tegelijkertijd tot het uiterste drijven.

Bekijk deze tocht
 
8

Oranjetocht 2019

Horst L (Limburg)

Oranjetocht 2019
Oranjetocht 2019 Bekijk deze tocht

De laatste klassieker van deze ridelist loopt over landelijke wegen in de Duitse grensstreek en bevatten enkele scherpe klimmetjes. Het glooiende landschap van de langste route heeft als 'hoogtepunt' het uitzichtpunt van de bruinkoolmijn in Garzweiler, ten zuiden van Mönchengladbach in Duitsland. Bij terugkomst in Nederland geniet je uiteraard verder van Koningsdag.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Jeroen Scholman

Door Jeroen Scholman

Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

Dit vind je misschien ook interessant

Snel van start

Met Scan & Go kun je snel en makkelijk inschrijven voor toertochten. Bovendien ontvang je tot € 3,- korting op je inschrijving.

Bekijk de voordelen
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen