Toertochten Gewijzigd op 23 juni 2017

7x Mountainbiketochten in de zomer

7x Mountainbiketochten in de zomer Mountainbiken is voor velen een wintersport. Onzin natuurlijk. Biken in de zomer is net zo leuk en 'on the plusside' je hoeft je fiets minder vaak schoon te maken. Gelukkig staan er steeds meer MTB-zomertochten op de kalender. Een selectie...

1

Rabobank Omloop Flevoland

Lelystad (Flevoland)

Rabobank Omloop Flevoland
Rabobank Omloop Flevoland Bekijk deze tocht

De verschillende routes voeren de deelnemers over prachtig slingerende bospaden en singletracks door de gevarieerde bossen rondom Lelystad. De routes zijn, mede dankzij onverwachte hoogteverschillen, een ware ontdekkingstocht op de voormalige bodem van de Zuiderzee. De toertocht is onderdeel van Bike Challenge Flevoland. Een festival waar kids los kunnen gaan op de pumptrack, je skills kunt testen op het testparcours en jezefl kunt lanceren op een BMX fietsje op de Big Air Bag Dirtjump.

Bekijk deze tocht
 
2

Sallands Mooiste MTB

Haarle (Overijssel)

Sallands Mooiste MTB
Sallands Mooiste MTB Bekijk deze tocht

Sallands Mooiste heeft ook dit jaar weer een extraatje in petto tijdens deze zesde editie: een Time Trial. Op een geheim segment op de route worden deelnemers gemeten. Een uitdaging met jezelf aangaan dus! Maar gewoon lekker toeren kan natuurlijk ook.

Bekijk deze tocht
 
3

Knight Riders

Roden (Drenthe)

Knight Riders
Knight Riders Bekijk deze tocht

“Knight-riders” is een combinatie van samen eten, koers kijken, en een NACHTELIJKE atb-rit. Twee rondes fietsen van in totaal 45 km door de bossen en landerijen rondom Roden. Oftewel: sport, gezelligheid en entertainment. Bij terugkomst tegen middernacht is de bar nog open voor een toost met je fietsmaten op de goede afloop.

Bekijk deze tocht
 
4

Mountainbikemania Afvalrace

Hellendoorn (Overijssel)

Mountainbikemania Afvalrace
Mountainbikemania Afvalrace Bekijk deze tocht

Na een succesvolle eerste editie organiseren de Tourbuffels op 20 augustus de tweede editie van de Mountainbike Mania Afval Race. Waar draait het allemaal om? Als deelnemer leg je een uitdagend parcours af met verschillende hindernissen waaronder een carrousel. Deze carrousel is een belangrijk onderdeel op het parcours. Als je hier op het verkeerde moment fietst, dan kan het zomaar zijn dat je afvalt. Iedere deelnemer maakt kans om te winnen, zowel de geoefende als de minder geoefende mountainbikers. Je hebt een combinatie van conditie, techniek en geluk nodig om te winnen. Natuurlijk valt er onderweg weer genoeg gekkigheid te beleven. Dat kun je wel overlaten aan de Tourbuffels.

Bekijk deze tocht
 
5

Wielersportpromotions Het Groene Hart

Zoetermeer (Zuid-Holland)

Wielersportpromotions Het Groene Hart
Wielersportpromotions Het Groene Hart Bekijk deze tocht

De Mountainbike Cross Country (XCO) wedstrijd in Zoetermeer behoort tot de top van de Nederlandse mountainbike evenementen en is dit jaar onderdeel van de Benelux cup. Zondag zijn er de hele dag wedstrijden maar zaterdag kun je het parcours in het Buytenpark zelf verkennen.

Bekijk deze tocht
 
6

Green Mountain Tour ATB

Pesse (Drenthe)

Green Mountain Tour ATB
Green Mountain Tour ATB Bekijk deze tocht

Wie zegt dat je niet kunt klimmen in Drenthe? Op 9 september kun je kiezen uit drie verschillende offroad routes. Alle routes beklimmen de VAM-berg, het hoogste punt van Drenthe met een stijgingspercentage van 23%.

Bekijk deze tocht
 
7

Mergelheuvelland Tweedaagse (Mh2d - MTB)

Sint Geertruid (Limburg)

Mergelheuvelland Tweedaagse (Mh2d - MTB)
Mergelheuvelland Tweedaagse (Mh2d - MTB) Bekijk deze tocht

Een van de bekendste en misschien wel meest uitdagende tochten van ons land. In het tweede weekend van september kun je op beide dagen genieten van mooie en uitdagende trails in het uiterste puntje van Nederland. Het grootste deel van de routes loopt echter over Belgisch grondgebied. Dit gebied staat bekend om zijn zware klimmen en technische afdalingen. Op zoek naar een uitdaging? Dan mag de MH2D niet in jouw ridelist ontbreken.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Korting op de mooiste tochten

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account tot € 3,- korting krijgt op het inschrijfgeld? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de online Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen