Toertochten Gewijzigd op 28 april 2022

5x Fietsen tegen kanker

5x Fietsen tegen kanker Kanker moet de wereld uit. Daarom kozen we samen met KWF 5x mooie toertochten uit. Doe mee en maak een eigen actiepagina aan. Daarmee haal je heel eenvoudig geld op voor kankeronderzoek. Onderaan dit artikel leggen we uit hoe je te werk gaat. Succes!

1

Vebego Limburgs Mooiste ZUID 2022 Race

Heerlen (Limburg)

Vebego Limburgs Mooiste ZUID 2022 Race
Vebego Limburgs Mooiste ZUID 2022 Race Bekijk deze tocht

Zuid-Limburg is hét fietswalhalla van Nederland. Golvende heuvels, holle wegen en fraaie vergezichten: wat wil je als fietsfanaat nog meer? Ontdek al dit moois door mee te doen aan Limburgs Mooiste. De organisatie heeft alles uit de kast getrokken om mooie routes uit te pijlen, zowel voor racefietsers als mountainbikers. Gelukkig zijn er zat verzorgingsposten en ook op het finishterrein kom je niet om van de dorst.

Bekijk deze tocht
 
2

Ronde van de Westfriese Omringdijk Alkmaar 2022

Alkmaar (Noord-Holland)

Ronde van de Westfriese Omringdijk Alkmaar 2022
Ronde van de Westfriese Omringdijk Alkmaar 2022 Bekijk deze tocht

Tijdens deze Noord-Hollandse rondrit fiets je deels over een ingedutte dijk die als een groene waterslang door een zee van weilanden kronkelt. Maak een keuze uit een van de drie routes, 50, 80 of 135 kilometer. Deze laatste afstand wordt ook wel de Grôte Daikboekel genoemd. Je kunt starten op 5 verschillende plekken: Alkmaar, Schagen, Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.

Bekijk deze tocht
 
3

Pieter Weening Classic 2022

Surhuisterveen (Friesland)

Pieter Weening Classic 2022
Pieter Weening Classic 2022 Bekijk deze tocht

Deze naar de oud-profrenner vernoemde toertocht is een feest voor iedereen die van het fraaie Friesland houdt. Vanuit Surhuisterveen duik je het lege land in. Heerlijk om eens lekker door te trappen. En met 150 km komen ook kilometervreters hier volop aan hun trekken. Kijk niet vreemd op als je wordt ingehaald door een tempobeul: de gepensioneerde Pieter stond vorig jaar gewoon aan de start. Zien we je Fryslân?

Bekijk deze tocht
 
4

Harbour Tour 2022

Rotterdam (Zuid-Holland)

Harbour Tour 2022
Harbour Tour 2022 Bekijk deze tocht

Reusachtige kranen, gigantische havenloodsen en zeecontainers die als Tetris-blokken staan opgestapeld: de Harbour is uniek in zijn soort. Behalve het ruige Rotterdamse havengebied loodst de organisatie je ook door waterrijke natuurgebieden. Uiteraard word je bij een van de verzorgingsposten getrakteerd op zeemansliederen van een heus shanty koor. Of je nu voor de 80, 100 of 135 km gaat, maak je borst alvast maar nat.

Bekijk deze tocht
 
5

Ride for the Roses

Almere (Flevoland)

Ride for the Roses
Ride for the Roses Bekijk deze tocht

De Ride voor de Roses behoeft eigenlijk geen introductie. Het evenement is sinds 1998 uitgegroeid tot de bekendste tocht waarmee je geld op kunt halen voor kankeronderzoek. Het maakt dan ook niet uit of op een stalen ros 25 km wegtrapt of 300 km lang op een gestroomlijnde aerobike beult; door deel te nemen draag je bij aan wereld met minder kanker. De start en finish is overigens bij Studio’s Alsmeer, een oud veilinggebouw waar Joop van de Ende later zijn televisiestudio’s huisvestte.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

Zo doe je mee

Doe mee aan een van de bovenstaande tochten en maak jouw eigen Fiets tegen kanker-actiepagina. Haal je 500 euro of meer op? Dan krijg je het unieke Fiets tegen kanker-shirt.

Maak een actiepagina aan
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen