Toertochten Gewijzigd op 5 januari 2022

10x Toertochten die je in 2022 niet mag missen

10x Toertochten die je in 2022 niet mag missen Onze toertochtenkalender is weer tot de nok gevuld dit jaar. Lastig kiezen? Welnee; met deze 10 geweldige tochten helpen je alvast een flink eind op weg. Waar ga jij je racefiets in 2022 de sporen geven? Op de Veluwe, langs de Lek of toch in Limburg?

1

Veluwe Heuvelen Tocht 2022

Twello (Gelderland)

Veluwe Heuvelen Tocht 2022
Veluwe Heuvelen Tocht 2022 Bekijk deze tocht

Weten of je een beetje goed uit de winter bent gekomen? Doe dan in het vroege voorjaar mee aan deze klimtoertocht en je weet meteen hoe je ervoor staat. Vanuit het Gelderse Twello trap je richting de Veluwe – Posbank, Loenermark, Oosterbeek – waar diverse kuitenbijtertjes je fietsbenen op de proef stellen. Na afloop van de golvende rondrit weet je meteen of er nog werk aan de winkel is. Succes.

Bekijk deze tocht
 
2

Lek en Lingetocht 2022

Cothen (Utrecht)

Lek en Lingetocht 2022
Lek en Lingetocht 2022 Bekijk deze tocht

Dijken, rivieren, boomgaarden en een pontje: dat is de Lek en Linge Tocht. Je fietst hier door een mooi rivierenlandschap dat vol staat met fruitbomen. Met een beetje mazzel knalt halverwege april de bloesem van de bomen waardoor je wordt verblind door een explosie van witte, roze en rode kleuren. Prachtig. WTC Cothen heeft drie routes door deze oer-Hollandse praalkamer uitgestippeld. Geniet ervan!

Bekijk deze tocht
 
3

Lady's High Tea Ride

Hoorn (Noord-Holland)

Lady's High Tea Ride
Lady's High Tea Ride Bekijk deze tocht

De naam zegt het al: bij deze toertocht draait het om fietsen én gezelligheid. De Westfriese Toerclub organiseert de rit speciaal voor vrouwen die het leuk vinden om een stevig stuk over dijken en polderwegen te trappen. Doordat er wordt gestart in verschillende groepjes met elk een eigen tempo (20 km/u tot 30km/u) is de tocht geschikt voor iedereen. Halverwege wordt gestopt voor een bakkie thee en een puntje appeltaart.

Bekijk deze tocht
 
4

Brielsemeertocht 2022

Barendrecht (Zuid-Holland)

Brielsemeertocht 2022
Brielsemeertocht 2022 Bekijk deze tocht

Deze tocht loodst je vanuit Barendrecht door de grienden van IJsselmonde, de polders van Voorne-Putten en de duinen van Oostvoorne. Ook de weidse Maasvlakte wordt aangetikt. Als de wind vol op kop staat, dan stamp je als een containerschip tegen een eindeloze golf van asfalt in. Met de wind in de rug hoef je daarentegen bijna niet te trappen en is het puur genieten geblazen. Je hebt de keuze uit twee afstanden.

Bekijk deze tocht
 
5

Omloop Math Salden 2022

Sittard (Limburg)

Omloop Math Salden 2022
Omloop Math Salden 2022 Bekijk deze tocht

Tijdens deze omloop is het klimmen wat de klok slaat. Welke afstand je ook kiest, je krijgt behoorlijk wat Limburgse bergen voor je kiezen. Zo telt de langste afstand, 185 kilometer, maar liefst 1750 hoogtemeters. Uiteraard is er onderweg genoeg tijd om weer bij te tanken: iedere 45 kilometer kom je een verzorgingspost tegen. Nog energie over? In het Tom Dumoulin Park kun je vrijblijvend een aantal racefietsen op de baan testen.

Bekijk deze tocht
 
6

Toerversie La Vuelta Holanda - Utrecht

Utrecht (Utrecht)

Toerversie La Vuelta Holanda - Utrecht
Toerversie La Vuelta Holanda - Utrecht Bekijk deze tocht

In augustus komt La Vuelta naar Utrecht. Hiermee is Utrecht de enige stad ter wereld die alle drie de grootste wielerronden heeft binnengehaald. Een week voorafgaand aan het startschot van de ploegentijdrit kun jij deelnemen aan de toerversie. De tocht volgt vanuit de Domstad zoveel mogelijk het officiële parcours van de twee etappe (Utrecht richting Den Bosch). De eerste 20 kilometer vinden in de vorm van een pelotonstocht plaats.

Bekijk deze tocht
 
7

Westerscheldetocht TC Hulst 2022

Hulst (Zeeland)

Westerscheldetocht TC Hulst 2022
Westerscheldetocht TC Hulst 2022 Bekijk deze tocht

Zeeuwen zijn dan misschien wel ‘zuunig’, maar daar merk je tijdens deze toertocht niks van. TC Hulst trekt juist alles uit de kast om jou op een overdaad aan lege polderlandschappen te trakteren. Je zoeft hier deels buitendijks met geweldige vergezichten over de machtige Westerschelde. Uiteraard is er een met eten en drinken gevulde tussenstop halverwege de route(s). Hopelijk laat alleen de wind zich op deze zomerdag van z’n zuinige kant zien.

Bekijk deze tocht
 
8

Brabants Mooiste 2022

Oisterwijk (Noord-Brabant)

Brabants Mooiste 2022
Brabants Mooiste 2022 Bekijk deze tocht

In 2019 werd Brabants Mooiste voor het eerst georganiseerd. De tocht was meteen een doorslaand succes. De reden: mooie routes door een schilderachtig landschap (bossen, heide, landgoederen, charmante dorpjes), goede verzorging onderweg en Brabantse gezelligheid na afloop. Denk bij deze laatste onder andere aan lange tafels vol bourgondische burgers en live muziekoptredens. Dus als je een fietsfeestje wilt bouwen, kom dan op 4 september naar Oisterwijk.

Bekijk deze tocht
 
9

Najaarstocht Batauwers 2022

Tiel (Gelderland)

Najaarstocht Batauwers 2022
Najaarstocht Batauwers 2022 Bekijk deze tocht

De routemeesters van Toerclub de Batauwers kennen de omgeving van Tiel als hun broekzak. Daarom weet je als deelnemer zeker dat je een fraaie route voorgeschoteld krijgt. De 80 kilometer lange lus voert naar het Land van Maas en Waal. Dat betekent slingerdijken, oude molens, eindeloze boomgaarden en mooie dorpjes. Ook niet te versmaden is de portie kaasfondue die na de finish voor je klaarstaat.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen