Toertochten Gewijzigd op 31 december 2021

10x Toertochten die je in 2021 niet mag missen!

10x Toertochten die je in 2021 niet mag missen! De toertochtenkalender is weer goed gevuld dit jaar. Reden genoeg om er met je racefiets opuit te trekken. We helpen je alvast op weg met deze 10 fantastische fietstochten. Laat ons via #mijntoertocht weten welke rit jij in 2021 gaat fietsen.

1

Joop Zoetemelk Classic 2021

Leiden (Zuid-Holland)

Joop Zoetemelk Classic 2021
Joop Zoetemelk Classic 2021 Bekijk deze tocht

Joep Zoetemelk was een kilometervreter. Als jonge renner maakte de latere Tourwinnaar vanuit Leiden lange trainingsrondjes door het Groene Hart. Alsof hij door de duvel op zijn hielen werd gezeten racete hij langs vaarten, rivieren, dorpjes, molens en meren. In het spoor van Joop heeft LRTV Swift een mooie voorjaarsrit door dit oer-Hollandse weidelandschap uitgestippeld. Meedoen is genieten.

Bekijk deze tocht
 
2

Ronde van Sudwest Fryslan 2021

Sneek (Friesland)

Ronde van Sudwest Fryslan 2021
Ronde van Sudwest Fryslan 2021 Bekijk deze tocht

In afstand moet deze ronde zijn meerdere erkennen in roemruchte Elfstedentocht. In schoonheid doen ze niet voor elkaar onder. De afwisselend route start in Sneek en voert door een met mooie dorpen en meren (Oudegaasterbrekken) bezaaid landschap. De langste afstand (90 km) tikt ook nog even de IJsselmeerkust aan. Vergeet boven op de dijk niet van het uitzicht op de machtige binnenzee te genieten.

Bekijk deze tocht
 
3

Mathieu Hermans Kleppertocht 2021

Dongen (Noord-Brabant)

Mathieu Hermans Kleppertocht 2021
Mathieu Hermans Kleppertocht 2021 Bekijk deze tocht

Je fietst hier door het trainingsgebied van Matthieu Hermans. De oud-prof legde in deze omgeving de basis voor zijn talrijke overwinningen in de Ronde van Spanje (10x) en de Tour de France (9x). In tegenstelling tot Matthieu heb jij wel alle tijd van de wereld om te genieten van het Brabantse landschap, zoals de Loonse en Drunense Duinen, de Maasoevers en de historische Langstraat.

Bekijk deze tocht
 
4

Ronde van Noord-Holland Alkmaar 2021

Alkmaar (Noord-Holland)

Ronde van Noord-Holland Alkmaar 2021
Ronde van Noord-Holland Alkmaar 2021 Bekijk deze tocht

Pas op: de kans dat je tijdens deze ronde verzuipt in een bloeiende zee van tulpenvelden is vrij groot. Gelukkig kun je je al fietsend vastklampen aan historische stolpboerderijen en schilderachtige dorpjes die als reddingsboeien in het lege polderlandschap liggen. Al dit moois zorgt ervoor dat deze tocht al ruim veertig jaar moeiteloos het hoofd boven water houdt. Je kunt behalve Alkmaar ook in Hoorn of Purmerend starten.

Bekijk deze tocht
 
5

Jan Janssen Classic 2022

Wageningen (Gelderland)

Jan Janssen Classic 2022
Jan Janssen Classic 2022 Bekijk deze tocht

De Jan Janssen Classic bewijst dat je niet naar Limburg hoeft af te reizen om de hoogtemeter van je sporthorloge toch op hol te laten slaan. Dat kan ook prima in Midden-Nederland. De naar de wielerheld vernoemde toertocht lust naadloos alle heuvels tussen Amerongen, Arnhem en Hoenderloo aan elkaar vast. Een prachtige, maar tegelijkertijd slopende rondrit. Je hebt de keuze uit maar liefst vijf afstanden. Succes.

Bekijk deze tocht
 
6

Rabobank Omloop Flevoland 2021

Lelystad (Flevoland)

Rabobank Omloop Flevoland 2021
Rabobank Omloop Flevoland 2021 Bekijk deze tocht

De natuur in de Flevopolder is verrassend veelzijdig. Het grootste kunstmatige eiland ter wereld is veel meer dan alleen polders, dijken, schapen en windmolens. Zo fiets je in het zuiden door het Horsterwold, het grootste loofbos van Nederland. Tussen Lelystad en Almere passeer je de Oostvaardersplassen, een ruige rietwildernis vol vogels, graslanden en wilde paarden. Hoezo blik op oneindig?

Bekijk deze tocht
 
7

Hago Limburgs Mooiste ZUID 2021 Racefiets

Heerlen (Limburg)

Hago Limburgs Mooiste ZUID 2021 Racefiets
Hago Limburgs Mooiste ZUID 2021 Racefiets Bekijk deze tocht

Wel eens van de Orenberg, de Trintelerberg of de Lemier gehoord? Zo niet, dan is deze tocht in het ‘sjoenste’ stukje Nederland jou op het sportieve lijf geschreven. Welke (verkeersluwe) route je ook kiest, ze zijn doen allemaal hun best om je achterover te blazen. Vooral de langste afstand is met 220 kilometer en 2100 hoogtemeters een echte knaller. Gelukkig kun je na elke 35 kilometer bij een verzorgingspost even op adem komen en bijtanken. Tot ziens in Limburg?

Bekijk deze tocht
 
8

Hunebed Highway Classic 2021

Valthe (Drenthe)

Hunebed Highway Classic 2021
Hunebed Highway Classic 2021 Bekijk deze tocht

De Hunebed Highway, de naam alleen al schept verwachtingen. En deze worden niet teleurgesteld. De route – 65, 95 of 155 kilometer – voert door een uniek landschap vol oude dorpen, bossen, stille weggetjes, heuvels (de Hondsrug) en uiteraard hunebedden. Je krijgt zelfs een 2 km lange beklimming (de Buuner Bult) voor je kiezen. Het inschrijf-en sponsorgeld gaat in zijn geheel naar goede doelen, waaronder KWF Kankerbestrijding.

Bekijk deze tocht
 
9

GO-Classic 2021

Middelharnis (Zuid-Holland)

GO-Classic 2021
GO-Classic 2021 Bekijk deze tocht

Polders, dijken en wolkenluchten: dat is de Go-Classic op Goeree-Overflakkee. Op stukken met de wind vol in de rug raas je als een go-cart over het parcours. Wind op kop? Dan is het waaieren geblazen. Afzien en genieten gaan hand in hand op het Zuid-Hollandse eiland. Vergeet buitendijks vooral niet van de fantastische vergezichten op de Noordzee en het Haringvliet te genieten.

Bekijk deze tocht
 
10

Tour de Dumoulin

Maastricht (Limburg)

Tour de Dumoulin
Tour de Dumoulin Bekijk deze tocht

Tom Dumoulin is gek van wielrennen én van Limburg. Daarom wordt onder zijn naam de tweede editie van Tour de Dumoulin georganiseerd. Het zal je niet verbazen, maar Toms toertocht staat volledig in het teken van klimmen. Welke rit je ook kiest, de organisatie schotelt je behoorlijk wat hoogtemeters voor. Zo telt de 175 kilometer afstand bijna 3000 hoogtemeters, waarbij je grotendeels door de Belgische Ardennen fietst. Genieten met de zacht 'G'.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen