Toertochten Gewijzigd op 30 maart 2022

10x De Ronde

10x De Ronde De mooiste klassieker uit de koers staat weer op het programma: De Ronde van Vlaanderen. Onze kalender staat ook vol Rondes. Misschien minder legendarisch, maar minstens zo leuk om te rijden. Wij selecteerden er 10x die op je lijstje moeten staan.

1

De Ronde van WTC Café Wilhelmina 2022

Eindhoven (Noord-Brabant)

De Ronde van WTC Café Wilhelmina 2022
De Ronde van WTC Café Wilhelmina 2022 Bekijk deze tocht

Inmiddels een begrip in de regio: WTC Café Wilhelmina organiseert de Ronde alweer voor de 29e keer. Start vanaf het Wilhelminaplein in hartje Eindhoven en kies voor de 50, 80, 120 of - voor de getrainde benen - 160 km. Het is elk jaar weer een verrassing in welke richting de Ronde gaat; naar België, de Kempen of de Peel in of misschien wel richting de Maas. Een ding kunnen we je beloven: het wordt sowieso een feestje.

Bekijk deze tocht
 
2

Ronde van Noord-Holland Alkmaar 2022

Alkmaar (Noord-Holland)

Ronde van Noord-Holland Alkmaar 2022
Ronde van Noord-Holland Alkmaar 2022 Bekijk deze tocht

Deze Ronde staat al meer dan 40 jaar op de kalender en is een van de oudste toertochten van Le Champion. De bloeiende tulpenvelden, groene polders, historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes staan ieder jaar garant voor veel fietsplezier. De Ronde kent met 80, 110 en 160 km drie verschillende afstanden en je kunt starten in Alkmaar, Hoorn of Purmerend. Ideaal!

Bekijk deze tocht
 
3

Ronde van Nijmegen 2022

Nijmegen (Gelderland)

Ronde van Nijmegen 2022
Ronde van Nijmegen 2022 Bekijk deze tocht

Afzien en Genieten in het Rijk van Nijmegen. Meteen na de start gaat het los met achtereenvolgens de Zevenheuvelenweg, Vogelsang, Oude Kleefsebaan, Oude Holleweg en Ubbergse Holleweg. Daarna is het even uitpuffen in de polder om vervolgens via Duitsland en Noord-Limburg terug te rijden naar het gezellige Park Brakkenstein waar een finisherpint op je wacht.

Bekijk deze tocht
 
4

Ronde van de Stelling van Amsterdam Uitgeest 2022

Uitgeest (Noord-Holland)

Ronde van de Stelling van Amsterdam Uitgeest 2022
Ronde van de Stelling van Amsterdam Uitgeest 2022 Bekijk deze tocht

Tijdens een rit van 25, 65, 120 of 170 km ontdek je de oude verdedigingslinie rondom Amsterdam, welke werd aangelegd om de hoofdstad in tijden van oorlog te beschermen. Met een ingenieus systeem kon het land rondom de linie onder water worden gezet, wat een vijandelijke invasie van de hoofdstad onmogelijk zou maken. Een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft, welke je tijdens de tocht van dichtbij bewondert.

Bekijk deze tocht
 
5

Ronde van Sudwest Fryslan 2022

Sneek (Friesland)

Ronde van Sudwest Fryslan 2022
Ronde van Sudwest Fryslan 2022 Bekijk deze tocht

Wil jij je in alle rust voorbereiden op de Friese Elfsteden Tocht? Dan past deze Ronde ideaal in je schema. Je fietst een prachtige route door de gemeente Sud West Fryslan waar je nog echt kunt genieten van rust en ruimte. Schrijf je je in? Dan steun je ook nog eens het goede doel. Organisator RTC Rally doneert namelijk de volledige opbrengst aan KWF.

Bekijk deze tocht
 
6

Ronde van de Achterhoek 2022

Eibergen (Gelderland)

Ronde van de Achterhoek 2022
Ronde van de Achterhoek 2022 Bekijk deze tocht

Een Ronde is er een voor de echte Flandriens. Onderweg krijg je namelijk enkele gravel- en klinkerstroken onder de wielen. Die zijn gelukkig goed te doen op je racefiets. Tussen het stuk gaan op deze stroken is het genieten van het uitgestrekte coulissenlandschap van de Achterhoek. Na elke bocht zie je een ander decor.

Bekijk deze tocht
 
7

Ronde van de Westfriese Omringdijk Alkmaar 2022

Alkmaar (Noord-Holland)

Ronde van de Westfriese Omringdijk Alkmaar 2022
Ronde van de Westfriese Omringdijk Alkmaar 2022 Bekijk deze tocht

Op zondag 3 juli 2022 vindt de 11e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. Ooit beschermde deze dijk mens en dier tegen het zoute water. Nu slingert dit 126 kilometer lange monument door het Westfriese landschap. Fiets mee over De Grôte Daikboekel!

Bekijk deze tocht
 
8

De Ronde van Utrecht 2022

Utrecht (Utrecht)

De Ronde van Utrecht 2022
De Ronde van Utrecht 2022 Bekijk deze tocht

De derde editie van de Ronde van Utrecht start vanuit het centrum waarna je een flinke ronde om de Domstad maakt. Vrijwel de gehele tocht blijft de Domtoren in zicht. Onderweg fiets je langs plassen, riviertjes, door bos en weiland. Ontdek hoe veelzijdig de omgeving van Utrecht is en doe mee.

Bekijk deze tocht
 
9

Ronde van Friesland

Stiens (in plaats van Leeuwarden) (Friesland)

Ronde van  Friesland
Ronde van  Friesland Bekijk deze tocht

De verenigingen in Friesland hebben hun krachten gebundeld en organiseren op 9 juli een tocht langs de mooiste plekken in de provincie. Hoe de route precies loopt is nog geheim, maar wij hebben alle vertrouwen in de ervaren routemeesters van TFC Frisia & co.

Bekijk deze tocht
 
10

De Ronde om Alphen 2022

Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

De Ronde om Alphen 2022
De Ronde om Alphen 2022 Bekijk deze tocht

Vanuit de start-finish locatie bij de Rijnhaven maak je een prachtige Ronde om Alphen, dwars door het Groene Hart. Voor eten en drinken wordt gezorgd, zowel onderweg als bij de finish waar je een gezellige afterparty wacht.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen