Toertochten Gewijzigd op 9 januari 2017

10 MTB-tochten die je niet mag missen

10 MTB-tochten die je niet mag missen Het is lastig kiezen tussen al die mountainbiketochten op de kalender. Welke moet je nu echt gereden hebben? Om je een handje te helpen, selecteerden wij 10 leuke, uitdagende en verrassende MTB-tochten die niet mogen ontbreken op jouw ridelist.

1

MTB Toertocht Texel

Den Helder (Noord-Holland)

MTB Toertocht Texel
MTB Toertocht Texel Bekijk deze tocht

Ontdek Texel per mountainbike. Fiets over de mooiste bospaden, singletracks en door bijzondere duinen en natuurgebieden die dit Waddeneiland te bieden heeft. Inschrijven kan in Den Helder waarna je met de boot van 8.00 of 9.00 uur vertrekt. Een bijzondere tocht!

Bekijk deze tocht
 
2

Schwalbe Veldtoertocht Nunspeet

Nunspeet (Gelderland)

Schwalbe Veldtoertocht Nunspeet
Schwalbe Veldtoertocht Nunspeet Bekijk deze tocht

Drie keer per jaar organiseert TC de Volharding een MTB-tocht door de Noord-Veluwse bossen. Onderweg passeer je prachtige, glooiende heidevelden, fiets je door dichtbegroeide bossen en scheur je over technische singletracks. Kies uit een 30, 40 of 60 km lange route.

Bekijk deze tocht
 
3

MTB Marathon van Ruinen 2019

Ruinen (Drenthe)

MTB Marathon van Ruinen 2019
MTB Marathon van Ruinen 2019 Bekijk deze tocht

Marathons organiseren kunnen ze wel in Drenthe. Dit pareltje leidt je door dichte bossen, zandverstuivingen en over uitgestrekte heidevelden in Zuidwest Drenthe. Bij de finish wordt gezorgd voor het nodige spektakel. Zo fietsten deelnemers vorig jaar dwars door een café en vrachtwagen.

Bekijk deze tocht
 
4

Hel van Ede-Wageningen 2019

Wageningen (Gelderland)

Hel van Ede-Wageningen 2019
Hel van Ede-Wageningen 2019 Bekijk deze tocht

TCW '79 en WV Ede organiseren (in hetzelfde weekend als de Jan Jansen Classic) een monstertocht van 60 of 100 km over natuurlijke trails tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwezoom. De inschrijving opent op 1 februari. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar.

Bekijk deze tocht
 
5

Sallands Mooiste MTB 2019

Haarle (Overijssel)

Sallands Mooiste MTB 2019
Sallands Mooiste MTB 2019 Bekijk deze tocht

Fantastische routes en prachtige vergezichten zijn de ingrediënten van Sallands Mooiste. Prachtige natuurlijke paden worden afgewisseld met flowy singletracks die op de Sallandse Heuvelrug zijn aangelegd. Wil je een extra uitdaging tijdens deze rit? Knal dan over de Strava Time Trail en misschien val jij na afloop in de prijzen.

Bekijk deze tocht
 
6

Groesbeeks Gruwelijkste 2019

Groesbeek (Gelderland)

Groesbeeks Gruwelijkste 2019
Groesbeeks Gruwelijkste 2019 Bekijk deze tocht

Groesbeek Gruwelijkste is een uitdaging voor elke mountainbiker. Het is flink bikkelen op de trails in het Rijk van Nijmegen. Je bent nog nauwelijks hersteld van de ene zware klim en de volgende dient zich alweer aan. Je krijgt echter loon naar werken. Het uitzicht is op sommige plekken schitterend. Je hebt keuze uit vier afstanden: 25, 50, 75 en maar liefst 100 km.

Bekijk deze tocht
 
7

Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2019

Sint Geertruid (Limburg)

Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2019
Mergelheuvelland 2-daagse (Mh2d - MTB) 2019 Bekijk deze tocht

Misschien wel de meest uitdagende MTB-tocht van Nederland. De routes gaan door het Zuid-Limburgse heuvelland en de Belgische grensstreek. Het parcours loopt afwisselend over bospaden, holle wegen, singletracks en grindpaden. Trap je suf op de vele beklimmingen en vergeet niet te genieten van de snelle, technische afdalingen. Kies uit één van de drie routes, variërend van 35 tot 70 km.

Bekijk deze tocht
 
8

Ermelose ATB-tocht 2019

Ermelo (Gelderland)

Ermelose ATB-tocht 2019
Ermelose ATB-tocht 2019 Bekijk deze tocht

Deze tocht bevat alles wat de mountainbiken op de Veluwe zo bijzonder maakt: snelle singletracks, mul zand op heidepaden én harde bospaden waar je hard overheen kunt scheuren. Heb je goede benen? Kies dan voor ‘Veluws Taaiste’, een marathon van 100 km. Zonder asfalt!

Bekijk deze tocht
 
9

*UITVERKOCHT* Mountainbikemania 2019, deelname 18+

Hellendoorn (Overijssel)

*UITVERKOCHT* Mountainbikemania 2019, deelname 18+
*UITVERKOCHT* Mountainbikemania 2019, deelname 18+ Bekijk deze tocht

Een krankzinnige nightride. Ga niet met de fiets naar het café, maar erdoorheen. Naast de gekke obstakels moet er af en toe ook flink gewerkt worden. Het parcours kent een aantal zware klimmen op de Hellendoornse Berg en een pittig parcours door het Reggedal.

Bekijk deze tocht
 
10

Hago Limburgs Mooiste MTB 2019

Heerlen (Limburg)

Hago Limburgs Mooiste MTB 2019
Hago Limburgs Mooiste MTB 2019 Bekijk deze tocht

De MTB route is een 105 km lange tocht over bospaden en grindwegen in de mooiste delen van Zuid-Limburg. Het is mogelijk de tocht in te korten tot groene routes van 45 km of 75 km. Nieuw is dat de route in 2019 tot voorbij Sint Geertruid en Moerslag loopt, met daarna een prachtig stuk door de Voerstreek (het Hoogbos en kasteel Altenbroek). De langste MTB-tocht beschikt overigens over 2.356 hoogtemeters!

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

Meest complete toertochtenkalender van Nederland

Een top 10 lijstje maken is knap lastig. Er zijn namelijk zoveel mooie toertochten in Nederland! Op Fietssport.nl vind je de meest complete kalender van Nederland met ruim 2.500 toertochten. Zoek en vind jouw favoriete tocht in ons overzicht.

Bekijk de kalender
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen