• Materiaal
  • Gewijzigd op 15 augustus 2017

Testdagen in 2017

Uit onderzoek van de NTFU, Bikemotion beurs en Gfk blijkt dat 12 procent van de alle sportieve fietsers in Nederland in de markt is voor een andere fiets. Bijna driekwart (71 procent) wil een splinternieuwe fiets. Dat zijn 72.000 fietsers.
Testdagen in 2017

Voordat je een splinternieuwe racefiets of mountainbike aanschaft, is het verstandig de fiets goed te testen. Past de fiets bij jouw rijstijl? Biedt het frameontwerp je voldoende comfort? Hoe schakelt die nieuwe Shimano groep? Belangrijke vragen voordat je jouw spaarrekening gaat plunderen. 

"5 % van de fietsers geeft meer dan  € 3.500 uit aan een nieuwe racefiets of mountainbike."

Wist je dat een sportieve fietser gemiddeld € 1.724 aan een nieuwe fiets spendeert? En dat 5 % van alle fietsers meer dan € 3.500 uitgeeft aan zijn of haar nieuwe speeltje? Voor dit soort bedragen wil je zeker zijn dat de fiets bij je past. Bovendien moet je een tijdje vooruit kunnen met je fiets. De gemiddelde vervangingstermijn van een nieuwe fiets is namelijk 7,4 jaar. 

Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om fietsen zelf aan een grondige praktijktest te onderwerpen. Wij hebben de (resterende) testdagen in 2017 voor je op een rijtje gezet. 

Specialized Day

Als een van de eersten kennismaken met de nieuwe 2018 collectie van Specialized? Kom dan zondag 17 september naar de Specialized Day in ’s-Heerenberg. Op het Europese hoofdkantoor van Specialized kun je ruim 280 nieuwe modellen bekijken in de showroom. En 100 nieuwe 2018-modellen testen, waaronder de Tarmac en de splinternieuwe Epic.

Toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer info vind je hier, op de Facebook eventpagina. 

Komt deze datum je niet uit, dan kun je op 14 en 15 oktober een poging wagen in Schoorl tijdens het Test the Best event. Ook gratis, maar hier wel graag vooraf registreren.

Trek World Consumentendag

In de showroom van Trek in Harderwijk staan meer dan 200 fietsen. Een deel daarvan kun je zelf testen. Op zaterdag 19 augustus staat een begeleide toertocht van 65 km gepland waarbij je de Madone, Domane of Emonda aan een grondige test kunt onderwerpen. Op 26 augustus organiseert Trek nog een testdag die vooral in het teken staat van e-bikes. Op beide dagen kun je op eigen initiatief verschillende racefietsen en mountainbikes testen. Bovendien kun je MTB-legende Gary Fisher ontmoeten.

Toegang is gratis, maar je moet je vooraf wel aanmelden.

Bikefreak Testdagen

Het gratis online magazine Bikefreak organiseert door het jaar heen verschillende testdagen. In Nederland kun je in het Brabantse Dorst (26 augustus, 24 september, 7 oktober) en het Limburgse Slenaken (27 augustus, 30 september, 8 oktober) verschillende merken aan een goede test onderwerpen. De testvloot bestaat uit verschillende fully’s en hardtails van de merken Apex, Bulls, Canyon, Ghost, Focus, Merida, Specialized, Trek en meer. Bovendien kun je kennis maken met 7 verschillende e-MTB’s.

Deelname aan de testdag kost € 25,-. Klik hier voor meer info.

Lees reviews en materiaaltips in Fietssport Magazine

Op Fietssport.nl en in Fietssport Magazine lees je regelmatig reviews van de nieuwste mountainbike- en racefietsmodellen en vind je tips over materiaal en onderhoud. Als Fietssport Plus-gebruiker ontvang je het magazine 6x per jaar.

Meer info
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant