• Materiaal
  • Gewijzigd op 3 april 2024

NTFU lanceert speciale ‘camo-outfit’ voor broedseizoen

De Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) lanceert in samenwerking met kledingpartner Bioracer een speciale camouflage-outfit voor mountainbikers en gravelbikers die in de natuur fietsen tijdens het broedseizoen. Binnenkort beschikbaar.
NTFU lanceert speciale ‘camo-outfit’ voor broedseizoen
NTFU lanceert speciale ‘camo-outfit’ voor broedseizoen
Foto: Merlijn Spenkelink
Op deze manier doet de NTFU een handreiking naar natuurorganisaties en terreineigenaren, die willen voorkomen dat broedvogels en andere kwetsbare diersoorten in de lente verstoord worden. “We moeten ons er als mountainbikers en gravelbikers van bewust zijn dat we in de lente te gast zijn in de kraamkamer van de natuur. Deze outfit sluit daar perfect op aan”, zegt Roy Torsen, belangenbehartiger MTB & gravel bij de NTFU.

"De stof van de shirts kleurt mee met de omgeving, waardoor de drager ‘wegvalt’ in het landschap"

Met de outfit heeft de NTFU een primeur. Deze maakt namelijk gebruik van de revolutionaire ‘camo-B 7.1 technology’ van Bioracer. De stof van de shirts kleurt mee met de omgeving, waardoor de drager ‘wegvalt’ in het landschap. “Met deze revolutionaire technologie verleggen we opnieuw de grenzen van de mogelijkheden op het gebied van fietskleding. Waar ons motto ‘We make you faster’ is, geldt volgens Bioracer in dit geval ‘We make you invisible’. 

Boswachter en fervent mountainbiker Rien Gans van de Rijks Heidewacht (RWS) is laaiend enthousiast. “Broedvogels merken mountainbikers in felgekleurde outfits al vanaf honderden meters afstand op. Ik fiets zelf sinds kort in de kleding en heb het gevoel dat ik nog minder snel word opgemerkt door dieren in het bos.”

Pre-order je shirt nu

Het shirt kost 59,95 (korte mouwen) of 79,95 (lange mouwen) en komt op 15 april beschikbaar in de webshop van Bioracer (Bioracer.com/camo). Geïnteresseerde PLUS-leden kunnen voorinschrijven op een exemplaar via onderstaand formulier. Roy Torsen besluit: “We hopen met het shirt mensen ervan bewust te maken dat ze aanwezig zijn in de kraamkamer van de natuur.”


 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant