• Materiaal
  • Gewijzigd op 19 december 2022

Hoe bescherm ik mijn fietsframe?

Je doet niks liever dan je ros de sporen geven. Daarom zorg je er voor dat jouw paradepaardje er na iedere poetsbeurt weer stralend uitziet. Wil je ‘em echt laten shinen? Gebruik dan polish wax en je fiets ziet eruit alsof-ie uit de showroom komt.
Hoe bescherm ik mijn fietsframe?

De mooiste hobby ter wereld verdient de mooiste fiets ter wereld. In ieder geval een fiets die er tiptop uitziet. Dit begint uiteraard met schoonmaken, gevolgd door smeren. Maar weet je ook wat de derde stap is? Beschermen. 

Hoe smeer je je ketting? Met olie of wax?

Beschermende laag

Nadat jij je mountainbike, racefiets of gravelbike gepoetst en gesmeerd hebt, is het tijd om jouw trots op twee wielen te beschermen. Dit doe je met Cyclon Instant Polish Wax op een schone en droge fiets aan te brengen. Spuit de wax op je frame en laat de coating een paar minuten drogen.  Let er wel op dat je het spul niet op je aandrijving en remschijven spuit. 

Wrijf de wax uit met een schone doek. Vergeet hierbij vooral niet de moeilijk bereikbare plekken mee te nemen. De onzichtbare beschermlaag zorgt ervoor dat vuil zich minder goed hecht waardoor je na jouw volgende fietsrit minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken.

Bovendien ziet je paradepaardje er door de coating uit alsof-ie zo uit de winkel komt rollen. De poets wax accentueert namelijk de afwerking. Dat betekent dat glanzende lak je tegemoet straalt en matte lak zijn doffe finish behoudt. Ideaal toch?

Opfrisbeurt

Na een zonovergoten rit kan het voorkomen dat jouw fiets een beetje stoffig is geworden. In dat geval kun je de Cyclon Instant Polish Wax heel handig als een cleaner gebruiken. Door de coating na het aanbrengen niet te laten drogen, maar meteen af te nemen verwijder je stof en andere (lichte) vuiligheid. 


 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant