• Zondag 18 aug
  • Hellendoorn (Overijssel)

ODVS andersomtocht, powered by SVDO Tourbuffels

  • Mountainbike

Wegens succes op herhaling!! De ODVS andersomtocht. Op zondag 18 augustus 2024, sluiten de Tourbuffels de paarse en groene MTB route af en geven we je een unieke kans om deze routes andersom te fietsen!* Hoe heerlijk is het om die lelijke klim bij het Sanatorium een keer te downhillen en hoe cool is het om te ontdekken of de singletracks andersom ook zo'n lekkere flow hebben? En heb je al bedacht of je die steile afdaling bij het stut op kunt fietsen, of wordt het toch afstappen en lopen? Schrijf je snel in, en ontdek de routes andersom. Start en finish zijn op de Hofmansweide in Hellendoorn. De tocht maakt onderdeel uit van het Helders Fees! Dat betekent dat je na het fietsen lekker aan kunt schuiven bij de speciaalbierenbar om je avonturen en ervaringen te bespreken met je fietsmaten. Kinderen tot 14 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. Kinderen onder 14 jaar fietsen gratis mee en hoeven zich niet vooraf in te schrijven.

Uit waardering naar de onderhoudsploeg die de routes het hele jaar door belangeloos (!) onderhoudt, zodat jij en wij deze onbezorgd kunnen fietsen, dragen wij per deelnemer € 2,00 af aan de onderhoudsploeg. De onderhoudsploeg kan deze bijdrage goed gebruiken voor de aanschaf van materialen en gereedschappen. Wil jij de onderhoudsploeg ook financieel ondersteunen? Dat kan! Bij je inschrijving kun je een extra 'product' bestellen. Het product dat je bestelt is je donatie voor de onderhoudsploeg. De volledige donatie wordt door ons aan de onderhoudsploeg afgedragen. We danken je alvast voor je hulp!

!!sutsugua 81 toT .ni niz la un re nebbeh jiW

* Uiteraard doen wij dit in overleg met en met toestemming van de routebeheerder.

Toertocht details 20 km

Starttijd
10:00 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Hofmanstraat
plan route
Hoogtemeters
200 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 20 augustus 2024.
Organisatie
SVDO Tourbuffels
Website
www.tourbuffels.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Origineel idee om 2 mtb routes in omgekeerde volgorde te rijden. Klimmetjes, afdalingen, bochten waren verrassend.
Fiets al jaren de paarse route en deze route heeft eigenlijk alles wat ik nodig heb. Snel, technisch, single tracks, klimmetjes maar ook mooie afdalingen. Om de routes nu eens andersom te mogen fietsen was een top idee. De paarse route kan zowel links als rechtsom perfect gefietst worden.
Mooi om dit een keer 'andersom' te fietsen, net een nieuwe route in bekende omgeving
Een route andersom rijden die je via de normale rijrichting erg goed kent is onzettend gaaf! Je wordt constant verrast en wat normaal een zware klim is wordt dan een afdaling. Erg mooi!