Beoordeling van toertochten

Om de kwaliteit van onze toertochten hoog te houden en jou te helpen bij het kiezen van een leuke tocht, werkt de NTFU met een kwaliteitssysteem. 

 

Extra Goed Geregeld

Alle toertochten op onze kalender voldoen aan minimale eisen op het gebied van vergunning, organisatie en veiligheid. Hebben organisatoren hun zaakjes extra goed voor elkaar, bijvoorbeeld omdat ze een bewaakte fietsenstalling of kleedruimtes hebben? Dan ontvangen zij het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’. Je vind deze tochten door in onze kalender te filteren op ‘Extra Goed Geregeld’. 

 

Score

Niet alleen de organisatorische elementen, maar juist de beleving van deelnemers is belangrijk. Daarom kun je als deelnemer aangeven wat je van de tocht vond. Deze score vind je terug op de kalender en op de toertochtpagina. Toertochten kunnen maximaal 5 sterren verdienen, het getoonde aantal sterren is een gemiddelde van alle deelnemersbeoordelingen over de afgelopen edities van de tocht. 

 

Labels

Naast een algemene score kunnen toertochten ook extra ‘labels’ verdienen als ze tenminste 4 uit 5 sterren scoren op de volgende onderdelen.


Omgeving

Gaat de route over slingerende dijkweggetjes, door uitgestrekte polderlandschappen of groene bossen? Dan scoren ze waarschijnlijk hoog op het onderdeel omgeving. 


Route

Toertochten die goed scoren op de route houden rekening met de veiligheid, verschillende afstanden, drukte en afwisseling. 


Routeaanduiding

Een toertocht is leuk omdat je niet zelf hoeft na te denken over een mooie route, die is immers al voor je uitgezet. Tochten met het label ‘routeaanduiding’ hebben hun tocht uitstekend uitgepijld of voorzien jou van een feilloos GPX-bestand met beschrijving.


Sfeer

De sfeer voor, tijdens en na een tocht is een belangrijke reden om tochten te fietsen. Tochten die goed scoren op dit onderdeel zijn een feestje om te fietsen: de onderlinge sfeer tussen fietsers is relax en de organisatie organiseert allemaal gezellige activiteiten rondom de tocht.  


Verzorging 

Wie veel fietst krijgt trek. Tochten met een goede verzorging zorgen voor voldoende pauzeplekken waar je jouw energievoorraad weer kunt aanvullen.
 


 

Hoe kun je een score achterlaten?

Bij een voorinschrijving via Fietssport ontvang je een uitnodiging voor de vragenlijst via je mail. Heb je je niet online via ons ingeschreven? Scan dan de QR-code bij de finish om direct op het formulier terecht te komen. Je hoeft geen account te hebben om de vragen in te vullen. Zo kun je jouw beoordeling eenvoudig achterlaten en tillen we samen de kwaliteit van onze toertochten naar een hoger niveau. Hierdoor wordt fietsen nog leuker!