• Woensdag 14 mei 2025
  • Almelo (Overijssel)

Broekhuis Hel van Twente 2025

  • Racefiets

De “Hel” kent een afwisselend racefiets en gravel parcours door de mooiste delen van Twente en Grafschaft Bentheim in Duitsland. Het glooiende heuvellandschap, de vlakke weilanden, de beboste natuurgebieden worden afgewisseld met de open akkers. Kom jij genieten van deze bijzonder mooie, midweekse toertocht?

Extra goed geregeld!
Jaarlijks genieten ongeveer 1.200 fietsliefhebbers uit het hele land van deze goed verzorgde tocht door het mooie Twentse en Duitse land. Met verschillende afstanden is het een uitdaging voor iedereen! De tocht is door de NTFU bekroond met het keurmerk 'Extra goed geregeld', de hoogst mogelijke waardering. Met de Broekhuis Hel van Twente is de Almelose toerfietsvereniging Ruiten Drie al meer dan 30 jaar gastheer van de grootste midweekse toertocht van Nederland.

Onderweg makkelijk wisselen van route
De Broekhuis Hel van Twente heeft vier volledige uitgepijlde routes van 60, 100, 160 en 200 kilometer met meerdere verzorgingsposten van oa Sportvoedingwebshop. Daarmee is de tocht geschikt voor de beginnende tot gevorderde racefietser, maar zeker ook voor toerfietsers en e-bikers. Onderweg kun je op meerdere plekken kiezen welke afstand je wilt volgen. Heb je goede benen, dan kun je onderweg kiezen voor een lange afstand. Is de Hel toch te zwaar? Dan wissel je naar een kortere route. Aan het einde van de tocht trakteren we je op een lekker broodje hamburger.

Nu ook met een retro toer van 60 kilometer!
Dit jaar kun je de de Broekhuis Hel van Twente ook in retrostijl rijden. Met een groep renners op authentiek uitziende fietsen in authentiek uitziende fietskleding fiets je dan de 60km route. De groep wordt begeleid door twee voorrijders. Wil je meerijden met de Retro rit? Geef je dan gewoon op voor de 60 km Broekhuis Hel van Twente. De groep vertrekt gezamenlijk om 10.00 uur bij de start nabij de fietsenstalling. Dit wordt aangegeven met een bordje. Voor meer informatie kun je bellen met Jos Hudepol (06 14 166 004) of Wilbert Willemsen (06 55 190 295)

Uitdagende gravelroutes: twee afstanden
De uitdagende gravelroute (115 km) gaat grotendeels over onverharde wegen en kleinere fietspaden in Nederland en Duitsland. Plekken waar racefietsers niet snel komen en die voor technische mountainbikers niet uitdagend zijn. Ook deze route heeft meerdere verzorgingsposten. De eerste is na 45 km.
Ook komt er dit jaar een verkorte variant van ong. 65 km.
Deelnemers aan de gravelroute krijgen ongeveer een week voor de Broekhuis Hel van Twente een GPX route.

Zien we jou bij de Broekhuis Hel van Twente? Je bent woensdag 15 mei van harte welkom bij voetbalvereniging PH in Almelo op het sportpark De Schelfhorst. Hier zijn volop parkeerplaatsen, douche– en kleedruimten en een bewaakte fietsenstalling. De start is tussen 08.30 en 09.30 uur. Alleen de fietsers van 200 km kunnen vanaf 8.00 uur starten. Schrijf je online van te voren in, dan hoef je niet in de rij te staan!

Toertocht details 60 km

Starttijd
21:50 - 23:50 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
PH Terrein Veenelandenweg 34
plan route
Hoogtemeters
112 hm
Kosten deelname
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 15 mei 2025.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 15 mei 2025.
Organisatie
ATV Ruiten Drie
Website
www.ruitendrie.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Heidi
Prachtige route, absolute aanrader! Om de 40 km verzorgingsposten, verkeersregelaars en een super sfeer!
Els
Uitstekend georganiseerde tocht met lekkere klimmetjes, vooral Duitse deel is erg mooi!
Jos H
Top
Martijn
Een goed uitgepijlde tocht door een mooie omgeving met voldoende verzorgingsposten voorzien van eten en drinken. Door de rustmomenten is de afstand van 100km voor bijna iedereen goed te doen.