Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 10-5-2024.
  • Vrijdag 10 mei
  • Ermelo (Gelderland)

Ermelose Fietssensatie 2024

  • Racefiets

De Ermelose Fiets Sensatie 2024

Als fervente fietsliefhebbers weten we allemaal dat de Veluwe een ware schat aan prachtige fietsroutes herbergt. Maar zelfs voor de meest doorgewinterde rijders blijft er altijd iets nieuws te ontdekken op onze geliefde Veluwse paden. Dit jaar zijn er wederom nieuwe routes en blijven we dichter bij huis, waardoor we optimaal kunnen genieten van wat Ermelo en omgeving te bieden heeft.

De Ermelose Fiets Sensatie is meer dan alleen een route; het is een ervaring die je meeneemt door adembenemende landschappen, historische dorpen en uitdagende terreinen. Deze rit, die begint en eindigt bij De Muzenhof in Ermelo, biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed.

De Route: Dit jaar de keuze uit 4 routes, te weten 75 / 100 / 125 / 150 kilometer. Alle routes beginnen over landelijke wegen rond de buurtschappen Stenenkamer en Oldenaller, daarna een stukje nostalgie: slingerend over de Donkeresteeg. In het begin worden stroken met strak asfalt afgewisseld met klinkerwegen. Je zou je met een beetje fantasie een held van Roubaix kunnen wanen. De rustpauze is natuurlijk weer bij de befaamde cateringkar waar het de rijders aan niets zal ontbreken. Het tweede deel worden de klimbenen getest als we richting Radio Kootwijk en Hoog-Soeren gaan. Waarna er lekker uitgereden kan worden rond Uddel en Elspeet.

Hoogtepunten onderweg:

Staverdense Bos: Verlies jezelf in de magie van het Staverdense Bos, een sprookjesachtig bos dat bekend staat om zijn mystieke sfeer en eeuwenoude bomen.
Uitdagende klimmen: Voor degenen die graag hun klimvaardigheden willen testen, biedt de Ermelose Fiets Sensatie enkele pittige beklimmingen die zeker je hartslag zullen verhogen en je benen zullen laten branden.
Panoramische uitzichten: Geniet van adembenemende vergezichten over de uitgestrekte heidevelden en beboste heuvels die de Veluwe zo uniek maken.
Tropisch Thema: Dit jaar zal het evenement worden opgeluisterd met het thema "tropical". Verwacht levendige kleuren, tropische decoraties, zomerse catering en een sfeer die doet denken aan een exotisch paradijs. Trek je meest kleurrijke outfit aan en laat je meevoeren op een tropisch avontuur terwijl je de prachtige Veluwse paden verkent.

Praktische informatie:

Afstand: De Ermelose Fiets Sensatie biedt verschillende routeopties, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Van ontspannen tochten voor beginners tot uitdagende routes voor ervaren rijders, er is voor elk wat wils.
Startpunt: De routes beginnen bij De Muzenhof in Ermelo. Goed bereikbaar en voldoende parkeergelegenheid.
Navigatie: Alle afstanden zijn volledig uitgepijld en gemakkelijk te volgen, maar het na voorinschrijving via Fietssport ook op GPS te rijden.
Inschrijving: Voorinschrijven wordt geadviseerd ivm snelle doorstroming bij de start.
Kortom, de Ermelose Fiets Sensatie is een must-ride voor elke wielrenner die de schoonheid van de Veluwe wil ervaren. Dus pak je fiets, verzamel je fietsvrienden en ga op pad om deze unieke fietservaring te beleven.

Toertocht details 75 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Muzenhof, Leuvenumseweg 66
plan route
Hoogtemeters
406 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Veluwse Wieler Vereniging
Website
www.vwv-ermelo.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Theo
Mooie tocht en zeer goed uitgepijld.
Verzorging prima.
Pieter
Goed georganiseerd, duidelijke bepijling!
Andries
Prachtig en zeer goed verzorgde tocht.
Henk
mooie route maar wel veel wegen (straten) met betonklinkers vooral het eerste gedeelte.