• Zondag 17 nov
  • Aalten (Gelderland)

Peddelaars Veldtoertocht/gravelroute 2024

  • MTB & Gravel

Internationale Veldtoertocht en Graveltocht TWV Peddelaars Aalten in samenwerking met RC 77 Bocholt.
De 80 km gravelroute brengt je langs verharde en onverharde wegen door de prachtige omgeving van Aalten-Winterswijk en Bocholt (Duitsland)
De routes van 33-47-57 en 67 km zijn gepijlde routes over grotendeels onverharde wegen en de nodige single tracks.

Toertocht details 33 km

Starttijd
08:30 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Sportpark Zuid Bocholtsestraatweg 67A
plan route
Kosten deelname
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 16 november 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 16 november 2024.
Organisatie
TWV De Peddelaars
Website
www.peddelaarsaalten.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Mooie tocht
In het Duitse deel van de route vond men 1 pijl per afslag voldoende, waardoor het meer een zoektocht werd dan een toertocht. En 1 plakbandje per pijl is ook niet handig. Pijlen waaiden dubbel en waren zo niet af te lezen of waren zelfs helemaal weggewaaid. En volgens mij waren ze de 47 km route helemaal vergeten uit te pijlen met als gevolg dat je overal verdwaalde MTB-ers tegen kwam. Met een beetje betere instuctie en even de route s'morgens na fietsen had je een hoop onvrede voorkomen. En wie komt er in hemelsnaam op het idee om zwart-bruin lint te gebruiken om de route aan te duiden.
Verder kun je je afvragen wat de lol er aan is om iedereen door een onder water gelopen modderpad te laten fietsen. Misschien dat een enkeling het leuk vind om tot de assen door de modder te kanen, maar de meerderheid zeker niet.
Hoe ik rond ben gekomen? Ik had de route nagetekend in Basecamp en had hem dus op GPS. Zorg er toch voor dat je GPS kan downloaden. Had een hoop frustratie gescheeld.
Begon leuk in Aalten, in het begin veel verharde paden/wegen totdat wij en met ons alle andere deelnemers aan het dwalen kwamen in Duitsland. Met veel moeite de pauze plek gevonden. Daarna nog een paar aan het twijfelen of we goed zaten, rechtstreeks op huis aan.
Voor de pauze waren de pijlen slecht te zien of er waren helemaal geen pijlen meer. En als je dan met 100 bikers op een kruising staat en niemand de weg weet dan is dat zeer vervelend