• Zondag 29 sep
  • Nutter (nabij Vasse) (Overijssel)

Vasser Heuvelen Classic 2024

  • MTB & Gravel

Op zondag 1 Oktober 2024 organiseert de WTCG voor de derde keer in haar bestaan een graveltocht. De route van de graveltocht gaat grotendeels over mooie rustige verharde wegen en gravelpaden. Deelnemers rijden vanuit Nutter via Ootmarsum en Rossum naar het Lutterzand. Daarna komt men onder andere nog in Beuningen, Denekamp en via het grenspad terug in Nutter. Voor vele fietsers die Twente al dachten te kennen geeft de tocht een heel ander perspectief aan hun 'achtertuin'. De lengte van de tocht zal rond de 95km liggen. Op Vrijdag 29 September wordt het GPX-bestand van de route via de site www.fietssport.nl beschikbaar gesteld. De inschrijfkosten voor NTFU-leden liggen op €8,- en voor niet NTFU-leden op €10,-.

Ook kunnen er dit jaar, net als voorgaande jaren, weer diverse mountainbike routes worden verreden. De afstanden waar de deelnemers uit kunnen kiezen zijn 35, 45, 55 en 65km. In deze afstanden komen alle aspecten van het Twentse landschap aan de orde. Smalle bospaden wisselen zich af met heidevelden en glooiende boslanen. Behalve veel 'vals plat' zijn ook enkele venijnige beklimmingen in het parcours opgenomen. Daarnaast zijn er ook genoeg mooi aflopende paden opgenomen, die men naar keuze kan gebruiken voor een herstelmoment of om er nog juist even een schepje bovenop te doen. Het is juist deze afwisseling, die het parcours zo aantrekkelijk en uniek maakt. De inschrijfkosten voor NTFU-leden liggen op €5,- en voor niet NTFU-leden op €7,-. Voor dit evenement kan men zich van te voren inschrijven, dit kan via de site www.fietssport.nl worden geregeld. De graveltocht wordt via GPS verreden en is dus niet uitgepijld doormiddel van linten (de mountainbike routes zijn wel uitgepijld doormiddel van linten).

Toertocht details 35 km

Starttijd
08:30 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Camping bij de Bronnen, Wittebergweg 18
plan route
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 28 september 2024.
Organisatie
WTC Geesteren
Website
www.wtcg.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Mooi, prima
Matig, geen spectaculaire route, en geen verzorging (of al weg voordat we er waren)
Hadden geluk met het mooie weer. Maar was mooie tocht door mooie omgeving. Ook al ken ik het meest al wel. Af en toe verrassende onbekende stukken. Mag van mij nog meer onbekend zijn. Liefst elk jaar andere route. Streek heeft veel te bieden. Misschien meer punten in route opnemen van lokale streekproducten (als rustpunt).
Maar goed verzorgingspost maar 1 op route van 95km mocht wel wat beter. Was nu gewoon een auto met diversen in kofferbak.
mooie toertocht door prachtige omgeving