• Zaterdag 27 jul
  • Groningen (Groningen)

Bauke Mollema Tocht 2024

  • Racefiets

Zaterdag 27 juli 2024 staat de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht op de planning. Bauke Mollema fietst met zijn fans en wielerliefhebbers door zijn trainingsgebied in het schitterende Groningen! In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn in overleg met Bauke nog twee routes te rijden. Eentje van 90 en de andere is 150 kilometer. De inschrijving is geopend! Samenvattend: - Rij door de mooiste gebieden van Groningen - Sportieve uitdaging met door Bauke bedachte routes - Duidelijk gepijld - Verzorging onderweg (voeding, drank, medisch en technisch) - Afstanden van 90 en 150 kilometer met bij de finish een mooie herinneringsmedaille.

Toertocht details 90 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Laan Corpus den Hoorn
plan route
Kosten deelname
€ 25,00 (BASIC account)
€ 22,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 26 juli 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 22,00 (BASIC account)
€ 19,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend tot en met 26 juli 2024.
Organisatie
Noordelijke Wieler Vereniging N.W.V.G.
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Helaas vond ik opnieuw de organisatie van de tocht matig. Een aanzienlijk bedrag betalen voor weinig voorzieningen en onprofessionele organisatie. Om het onprofessionele te duiden refereer is alleen al aan de inschrijving. Je schrijft je in via de Fietssport app en volgt de mededeling dat je ter plekke met Scan & Go kunt starten. En dan kom je bij de inschrijftafels om het stuurbordje te halen krijg je te horen dat je je startnummer moet aflezen op één flip-over bord met A4-tjes met de namen van de deelnemers erop. Het ene deel op basis van voornamen die op alfabetische volgorde staan en de inschrijvingen van donderdag en vrijdag staan op aanvullende A4-tjes waarbij de achternamen op alfabetische volgorde staan. Kortom sta je daar met een man of 5-6 voor 1 klein bord te zoeken naar je naam om het startnummer te kunnen vinden. Echt een gemiste kans! Persoonlijk vind ik het de 18 euro voor deze tocht niet waard ook qua verzorging onderweg. Niks bijzonders, sfeerloos. Jammer!
Gewoon lekker fietsen in een prachtige omgeving. Met verzorgingsposten zodat je zelf niet je zakken vol hoeft te proppen met eten. En met hoogtepunt dat Bauke meefietst en na afloop met een heleboel mensen gezellig staat te kletsen. Heerlijk!!
Wel jammer dat dit jaar geen mooie medaille uitgereikt wordt na afloop.
Verzorging onderweg kan beter, zeker gezien het deelnamebedrag.
Een absolute aanrader deze tocht, uitstekend georganiseerd!!