• Zaterdag 12 okt
  • Rijssen (Overijssel)

De Jong & Laan MTB en Gravel Tocht

  • MTB & Gravel

Op zaterdag 12 oktober a.s. organiseert Tour Club Rijssen weer De Jong & Laan MTB- en Graveltocht. Dit is een mooie en uitdagende tocht waarbij voor de MTB-route kan worden gekozen voor de afstanden 30 of 50 kilometer. Beide routes zijn geheel uitgepijld en gaan door Hollands Schwarzwald en "de Ravijntjes", over de Friezenberg en door de natuurgebieden Borkeld en Overtoom. Het is een afwisselend parcours met het nodige klimwerk, keren, draaien en afdalen maar er zijn ook rechte stukken waar lekker snelheid kan worden gemaakt.

De gravelroutes van 70 en 90 km gaat rondom Rijssen over verrassende wegen en mooie gravelpaden en zijn uitsluitend op GPS te rijden. Nadere info volgt tezijnertijd. Deelnemers aan de graveltocht ontvangen twee dagen voorafgaand aan de tocht automatisch een mail (via Fietssport) met een link zodat de route kan worden gedownload.

De pauze voor de MTB is bij De Borkeldzuivel Borkeldsweg 22 Holten. Daar is een verzorgingspost ingericht met o.a. sportdrank, krentenbollen en bananen. Ook is hier is een materiaal- en EHBO post aanwezig. De MTB-routes en de 70 km gravelroute hebben één pauze. Voor de 30 km MTB is de pauze op 21 km, voor de 50 km MTB op 30 km en voor de 70 km gravel op 35 km. De 90 km gravel heeft 2 pauzes.

De starttijd is voor alle afstanden tussen 9 en 10 uur. Voorinschrijven kan, graag zelfs. Dan kun je via Scan & Go sneller van start. Inschrijven op de dag zelf kan vanaf 8.30 uur. Meedoen kost € 8,00 als je NTFU lid bent en anders € 10,00. Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis meedoen. Na afloop is er voor iedere deelnemer tegen inlevering van je polsbandje een heerlijk broodje rookworst.

Bij de start- en finish locatie is volop parkeergelegenheid aanwezig. Kijk voor meer informatie ook op https://mtbgravel.nl
We zien je graag aan de start op zaterdag 14 oktober a.s.!

Toertocht details 30 km

Starttijd
09:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Brekeldlaan 18
plan route
Hoogtemeters
70 hm
Kosten deelname
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend van 1 september 2024 tot en met 11 oktober 2024.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is geopend van 1 september 2024 tot en met 11 oktober 2024.
Organisatie
Tourclub Rijssen
Website
www.mtbgravel.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Zie boven. Mooie tocht ook al ben ik goed bekend in de regio.
Zeer goede verzorging, zowel onderweg alsna afloop
afwisswelende gravel toch door een prachtige omgeving. Rustige route.
Bij een volgende organisatie niet meer in een zeiknatte paardenbak parkeren. 2 borden per onderdeel om te starten in de goede richting want dat is handig om met de navigatie gelijk goed te starten en proberen er meer gravelstukken in de route op te nemen.
Hele mooie omgeving, afwisselend paden en weggetjes.